Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Lernströms svar efter stjärnornas galakritik

Tog emot pris och hade åsikter om galaupplägget
Pär LernströmFoto: MAXIM THORE / BILDBYRÅN
Foto: MAXIM THORE / BILDBYRÅN
Foto: MAXIM THORE / BILDBYRÅN

Ingen mat under prisutdelningen och långa rader med stolar.

Fotbollsgalan bjöd på ett annat upplägg än vanligt. 

– Nu handlar det mer om ”var beredda nu, klappa nu, var tysta nu”, säger Caroline Seger.

Svenska fotbollförbundet missade att boka Globen för Fotbollsgalan. Det gjorde att galan i stället hölls i Hovet som bara rymmer ungefär hälften så många besökare och därför blev det ett nytt upplägg för galans gäster.

Middagen ägde rum innan underhållningen och prisutdelningen på scenen startade. Dessutom stängde baren 18.45 och därefter förflyttades gästerna från middagen till Hovet. Där satt gästerna i långa rader vända mot scenen i stället för att sitta och äta vid runda bord och ha möjlighet att prata med varandra.

Flera spelare var besvikna på det nya upplägget.

– Jag tycker det är nice att sitta och käka samtidigt. Det här är… en annan typ av fotbollsgala. Det här fungerar, men spontant kanske jag gillar det andra bättre, säger Lotta Schelin.

– Vi hade en förgala då vi åt middag och det delades ut lite priser. Där var det mer det som vi är vana vid.

Seger: ”De brukar inte ens äta”

Även Caroline Seger uttryckte kritik mot det nya upplägget och att inte kunna prata med sina vänner.

– Man träffar inte sina kompisar i landslaget så ofta så det är klart att det är lite tråkigt att man inte kan sitta och prata. Det är speciellt och annorlunda den här gången. Nu handlar det mer om ”var beredda nu, klappa nu, var tysta nu”, säger Seger.

– Man är lite vanemänniska så det tar lite tid innan man vänjer sig vid det här.

Saknar du herrlandslaget här på galan?

– Jo, det gör jag. Det är en kväll för fotbollen. Samtidigt brukar de inte ens äta när de är här, de brukar bara vara på galan för att hämta priser.

Djurgårdens sportchef Bosse Andersson, som kom till galan i guldkavaj, kritiserar också upplägget.

– Jag gillar det andra upplägget bättre. Det passar mig bättre att sitta vid ett bord och en tillgänglig bar under middagen. Jag kan dock säga att det är trivsamt att vara här som svenska mästare. Vi kom inte upp på scen men vi gick upp på scen på eget initiativ innan sändningen. Det var en härlig känsla och det kändes som att taket lyfte. säger Andersson. 

”Tror det är en vanesak”

Programledaren Pär Lernström förstår kritiken - men delar inte deras syn på saken. 

Vad tycker du om galans upplägg?

– Jag gillar ju det här bättre när det är biosittning. Jag gillar det här mer när folk inte sitter och äter. Jag tycker inte att man ska göra galor när folk sitter och äter mat. Det är svårt att få stämning, det är svårt för publiken. Det här är en härlig lokal också, jag har varit här och tittat mycket på hockey och den är lite mer intim än Globen.

Vissa på galan är kritiska till upplägget. De gillar inte riktigt upplägget med att sitta på rad och inte kunna prata med varandra under själva galan.

– Jag tror att det är en vanesak också, man måste komma ihåg vad man gör. Tittar man på det ur deras perspektiv, som någon slags firmafest för fotbolls-Sverige, då förstår jag att man saknar det. Men ur mitt perspektiv där vi gör ett tv-program som ska bli underhållande och en gala som ska bli tydlig, då tycker jag definitivt att det här vinner.

TV: Seger håller med om kritiken

Nytt upplägg på galan - som får kritik

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.