Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Scenerna kritiseras: ”Gör ont i hjärtat”

Linne Henriksson sjunger under momentet där profiler som lagt av hyllades. Foto: TV4
Andreas Isaksson tackades av på Tele 2 arena i söndags. Foto: SIMON HASTEGÅRD / BILDBYRÅN

Andreas Isaksson är en av de största målvakterna inom svensk fotboll med sina 133:e landskamper. I söndags avslutade han sin spelarkarriär.

Men under Fotbollsgalan hyllades han inte.

– Det gör ont i ett djurgårdshjärta när man inte hyllar en målvakt som har 133 landskamper, säger Djurgårdens sportchef Bosse Andersson.

 

LÄS MER: Här är alla vinnare på Fotbollsgalan 2018

Andreas Isaksson avslutade i söndags sin spelarkarriär när Djurgården vann över Sirius hemma på Tele 2 arena.

Efter lämnar han sig 133:e A-landskamper och två SM-guld med Djurgården. Han har dessutom representerat storklubbar som Juventus, PSV Eindhoven och Manchester City under sin utlandskarriär.

Isaksson hyllades stort efter Djurgårdens match mot Sirius. Målvakten hyllades dels av Djurgårdens supportrar med ett stort tifo och dessutom var gamla lagkompisar och vänner som Johan Elmander och Kim Källström närvarande.

Foto: HENRIK ISAKSSON/IBL

Isaksson hyllades inte på Fotbollsgalan

Djurgårdens spelartrupp fanns på plats under Fotbollsgalan som hölls under måndagskvällen eftersom att klubben tidigare i år vunnit svenska cupen.

Men under galan fick Isaksson ingen hyllning.

– Vi var förberedda på att ställa oss upp om de skulle hylla Isaksson. Men man kanske inte riktigt fattade det momentet. Vi var förvånande över det. Men vi från Djurgården hyllade Isaksson ordentligt i söndags. Det är klart, om man har gjort 133:e landskamper så borde man ha gjort ett större inslag kanske, säger Djurgårdens sportchef Bosse Andersson. 

Du förväntade dig något betydligt större?

– Vi sa det vid bordet till varandra att vi skulle ställa oss upp när de skulle hylla honom. Men inslaget var kort och vi hann knappt reagera. Jag kan tycka det var klent. Vi värderar Isaksson stort. Har man vunnit årets bästa målvakt i tio år så kanske man förtjänar ett större inslag.

Bosse fortsätter:

– Det gör ont i ett djurgårdshjärta när man inte hyllar en målvakt som har 133 landskamper. Men vi är otroligt stolta över vad Isaksson gjort för svensk fotboll.

 

LÄS MER: Fischer om Zlatans ord: ”Onödigt sätt att uttrycka sig på”