Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Kristoffer Peterson säljs – för tio miljoner kronor

Kristoffer Peterson i svenska landslagströjan
Foto: ANDREAS L ERIKSSON / BILDBYRÅN
Kristoffer Peterson i Heracles
Foto: JASPER RUHE / BILDBYRÅN PROSHOTS

Här är näste svensk i The Championship. 

Enligt SportExpressens uppgifter köper Swansea loss Kristoffer Peterson från Heracles Almelo i holländska Eredivise. 

Övergångssumman landar på omkring tio miljoner kronor. 

Kristoffer Peterson, 24, har varit ryktenas man under en längre tid. Efter att ha gjort 12 mål och sex framspelningar för Heracles Almelo i den holländska ligan den gångna säsongen har han kopplats ihop med en flytt till en större liga. 

Ryktena om en övergång till AEK Aten har varit ihärdigast, men spelaren har även kopplats ihop med en flytt till turkiska Fenerbahce. 

Succé i Holland

Han har ett år kvar på sitt kontrakt med Heracles och enligt SportExpressens uppgifter får han nu sin flytt till slut. Det bekräftar flera av varandra oberoende källor. Men det blir inte till vare sig Grekland eller Turkiet. Istället är det Swansea i The Championship som köper loss spelaren från Heracles. 

Säljs för tio miljoner 

Övergångssumman landar på omkring tio miljoner svenska kronor och affären väntas bli klar den närmsta veckan. Steve Cooper är ny tränare i klubben sedan Brighton köpte loss tidigare huvudtränaren Graham Potter för några månader sedan. I Swansea blir Peterson lagkamrat med bland annat svenskarna Joel Asoro och Kristoffer Nordfeldt. 

”Stort intresse” 

”Det har funnits ett stort intresse för Kristoffer under en längre tid nu och det är flera klubbar som vill ha honom. Vi får se vad som händer den närmsta tiden. Det är väl det jag kan säga just nu”, skriver spelarens agent Hasan Cetinkaya i ett sms till SportExpressen. 

Peterson gjorde A-landslagsdebut för Sverige under Janne Andersson när han hoppade in i träningslandskampen mot Slovakien förra hösten. Han är noterad för en A-landskamp och sju U21-landskamper för Sverige. 


◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.