Kristoffer Olsson om utlåningen till Midtjylland

Kristoffer Olsson har inte riktigt fått det att lyfta.
Foto: SIMON HASTEGÅRD / BILDBYRÅN
Nu gör sig Olsson redo för en ny landslagssamling.
Foto: SIMON HASTEGÅRD / BILDBYRÅN
Mittfältsmotorn har en ny klubbadress.
Foto: SIMON HASTEGÅRD / BILDBYRÅN

Kristoffer Olsson är tillbaka i Midtjylland. 

Detta efter vad han beskriver som ett halvdant år i Belgien. 

– Det kanske är lite skillnad på att vara bänkspelare i Barça än att vara bänkspelare i Anderlecht, säger han.

Kristoffer Olsson hade en speltidsmässigt svag inledning på säsongen i Belgien och valde mot slutet av transferfönstret att gå på lån till Midtjylland, en klubb han tillhört tidigare. Beslutet handlade framför allt om en enda sak.

– Att få spela fotboll. Och sen också lite med spelglädje och energimässigt var det en bra möjlighet och det känns superbra bara på den här korta tiden som jag varit tillbaka. Jag känner en otrolig glädje, en energi som jag inte haft på ett tag. 

– Albert (Capellas), tränaren i Midtjylland var en stor anledning till det också. Dels för hur han ser mig som spelare och hans spelfilosofi.

Inte aktuellt med allsvenskan

Tiden i Belgien blev kort. Det var bara ett år sedan han gick dit från 

– Det var ett bra första halvår där jag fick spela mycket och jag kom in i det bra. Sedan fick jag lite skador och hamnade utanför laget, det kom en ny tränare… Men jag vill inte fokusera så mycket bakåt. Det var ett halvdant år, men det är sådant man lär sig från och nu fokusera man här och nu. Sedan jag kom tillbaka till Midtjylland känner jag just det, jag är mycket här och nu och fokuserar inte på i morgon eller framtiden. 

– Det där är väldigt individuellt, det spelar nog roll vilken situation man är i. I alla klubbar och lag är det konkurrens, och är du inte bra eller inte form så spelar du inte och andra gånger spelar du. Men för mig har det alltid handlat om att jag vill spela, oavsett på vilken nivå. Sen är det klart att man vill spela på så hög nivå som möjligt, men att känna att man utvecklas och är på g hela tiden är viktigt för mig. 

– Sen tror jag att det kanske beror lite på vilken nivå man är på. Det kanske är lite skillnad på att vara bänkspelare i Barça än att vara bänkspelare i Anderlecht.

TV: Janne Andersson vill bli idrottsminister

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.