Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Krisen förvärras: Ny smäll för landslaget

Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN
Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN
Foto: JONAS EKSTRÖMER/TT / TT NYHETSBYRÅN
Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN

GÖTEBORG. I går lämnade Nathalie Björn återbud till den stundande VM-kvalsamlingen. 

Och nu kommer nästa smäll för damlandslaget i fotboll. 

Anna Anvegård är inte på plats i Göteborg efter att ha ådragit sig en hjärnskakning. 

– Vi vet inte exakt när hon kommer kunna ansluta, säger Peter Gerhardsson. 

Under måndagen samlades det svenska damlandslaget i fotboll i Göteborg för de stundande VM-kvalmatcherna mot Finland och Slovakien. 

Men det blir utan flera spelare. 

Sedan tidigare står det klart att anfallsstjärnan Kosovare Asllani inte är med. Asllani genomgår just nu rehabilitering efter en knäskada som hon ådrog sig med klubblaget Real Madrid tidigare under hösten.

Och i går kom beskedet att Nathalie Björn inte heller kan spela, Evertonstjärnan har även hon under en tid haft skadeproblem. 

Ny skadesmäll

Innan kvällens träning på Ullevi kom nästa skadesmäll för landslaget. 

Anna Anvegård, även hon i Everton, missar inledningen av VM-kvalsamling på grund av en hjärnskakning.

”Anna ådrog sig en hjärnskakning i klubblaget och är under pågående rehabilitering hemma i England. Anna kommer att ansluta till lägret när hon är tillräckligt långt fram i sin rehabiliteringsprocess”, säger landslagsläkaren Houman Ebrahimi i ett uttalande.

Det är oklart när anfallaren kan ansluta till truppen, något Peter Gerhardsson utvecklar efter träningen under måndagen. 

– Hon har tagit steg på hjärntrappan och vi får utgå från det. Vi väntar på att hon ska ansluta, men vet inte när än. Om hon kommer så är hon ett alternativ till torsdagens match mot Finland. 

Dubbla VM-kvalmatcher

Med tanke på skadesituationen i truppen valde Peter Gerhardsson att ta in Rosengårds Mimmi Larsson. 

–Det är som det brukar med skadorna och i Nathalie Björns fall så handlade det om att ta in en spelare direkt. Och i det skedet visste vi om läget med Anna Anvegård och hennes hjärnskakning och därför väljer vi att ta in Mimmi Larsson, säger han. 

Stina Blackstenius lämnade Häckens match mot Benfica i tårar för två veckor sedan och spelade heller inte returmötet i förra veckan fanns med under måndagens träning, men sågs springa vid sidan av. 

– Hon körde det hon kan så här långt, jag vet inte så mycket mer än att hon stegrade sig än mer från där hon varit tidigare. Vi får avvakta och se utveckligen dag för dag där, säger Gerhardsson. 

Sverige möter Finland den 26:e november i Göteborg och Slovakien den 30:e november i Malmö. Inför det leder Sverige leder sin VM-kvalgrupp med maximala nio poäng efter tre matcher och Finland ligger tvåa på sex poäng.

VM i Australien och Nya Zeeland avgörs sommaren 2023.

Jakobsson om begränsad speltid trots målskytt

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.