Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Kravet trots segern: ”Hade önskat det”

Kritiken efter segern.
Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN
Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN
Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN
Foto: JONAS EKSTRÖMER/TT / TT NYHETSBYRÅN

DUBLIN. Tre raka segrar och nio poäng i VM-kvalet. 

Men ändå inte helt nöjda. 

– Jag hade önskat lite mer offensivt, säger förbundskapten Peter Gerhardsson. 

Efter två matcher med stort spelövertag tog sig Sverige till Dublin för att möta Irland i den tredje VM-kvalmatchen. 

En på förhand tuffare motståndare än både Georgien och Slovakien. Men Sverige lyckades till slut vinna och ta tre viktiga poäng efter ett självmål av Louise Quinn. 

Sverige har nu full pott och leder VM-kvalgruppen. 

Men efter segern konstaterade flera spelare att det ställer betydligt högra krav på prestationen än vad de hittills visat under kvalspelet. 

– Det finns alltid saker vi kan göra bättre. Under de senaste matcherna, och även denna, handlar det om effektiviteten. Vi måste bli bättre på att sätta dit lägena, det blir onödigt spännande, säger Stina Blackstenius som var stod för inspelet som ledde fram till segermålet. 

Rolfö: ”Det är ingen hemlighet”

Hittills har Sverige gjort sex mål framåt och inte släppt in något. Men chanserna, framför allt i de två inledande matcherna, har varit många. Något Peter Gerhardsson även noterade efter matchen mot Irland. 

– Man vill alltid skapa fler målchanser och göra fler mål. Det var bra försvarsmässigt, men hade önskat lite mer offensivt, säger han. 

De svenska spelarna, Magdalena Eriksson och Fridolina Rolfö är inne på samma spår. Men menar också att det är motståndet som gör det svårt. 

– De backar hem så mycket, och det är någonting vi verkligen måste jobba med. Det är en utvecklingspotential, att fortsätta ha tålamod och jobba ner motståndet bättre, säger Magdalena Eriksson och får medhåll av Rolfö. 

– Det är en utmaning att spela mot dessa typer av motstånd, vi är bättre när vi spelar mot motstånd som sätter press på oss. Det är ingen hemlig att det är en utmaning på så sätt, men vi behöver träna på det och bli bättre på det, konstaterar hon. 

Magdalena Eriksson, som var lagkapten mot Irland, menar dock att poängen är oerhört värdefulla oavsett hur det såg ut på planen. 

– Det är viktigt att vinna en sådan här match, få tre poäng och få gapet ner till de andra lagen i gruppen. Vi har hållit nollan och det är en trygghet vi bygger vidare på, säger hon. 

Stina Blackstenius om matchen mot Irland

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.