Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Kräver Ronaldo på 657 miljoner kronor

Foto: FOTOTRICARICO/IPA/SHUTTERSTOCK / FOTOTRICARICO/IPA/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK
Foto: MATRIXPICTURES.CO.UK / AP TT NYHETSBYRÅN
Foto: GIUSEPPE MAFFIA / IMAGO/UK SPORTS PICS LTD/IBL IMAGO SPORTFOTODIENST

Kathryn Mayorga vill ha en stor summa pengar från Ronaldo.

37-åringen kräver totalt 657 miljoner för bland annat smärta och lidande efter deras möte i Las Vegas 2009, enligt Daily Mirror.

Under hösten 2018 trädde den tidigare modellen Kathryn Mayorga fram i den tyska tidningen Der Spiegel och berättade att Ronaldo hade våldtagit henne.

Händelsen ska ha ägt rum på ett hotellrum i Las Vegas 2009 och parterna skrev sedan på ett avtal som gjorde att Mayorga fick 3,6 miljoner kronor för att hon inte skulle ta sina anklagelser vidare.

Hon valde dock att återigen berätta om händelsen och sa att hon var ”mentalt handikappad” när hon blev pressad till att skriva under tystnadsavtalet.

Kräver 657 miljoner kronor från Ronaldo

Mayorgas anklagelser har inte lett till något åtal mot Ronaldo men den engelska tidningen Daily Mirror har nu fått tag på dokument som visar hur mycket pengar hon kräver från honom. 

Hon vill ha 209 miljoner kronor för tidigare smärta och lidande, lika mycket för framtida smärta och lidande och ytterligare 209 miljoner kronor i skadestånd. Med ytterligare några miljoner kronor i rättegångskostnader vill Kathryn Mayorga totalt ha nästan 657 miljoner kronor. 

Cristiano Ronaldo har nekat till våldtäktsanklagelsen.

”Jag förnekar å det grövsta anklagelserna mot mig. Våldtäkt är ett fruktansvärt brott som går emot allt jag är och står för”, skrev Ronaldo på Twitter efter att Mayorga trädde fram i Der Spiegel.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.