Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Kräver att Real straffas – efter orden om Mbappé

Foto: YOAN VALAT / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
Foto: LIEWIG CHRISTIAN/ABACA / LIEWIG CHRISTIAN/ABACA STELLA PICTURES
Foto: LIEWIG CHRISTIAN/ABACA / STELLA PICTURES/LIEWIG CHRISTIAN/ABACA
Foto: MANU FERNANDEZ / AP TT NYHETSBYRÅN

Relationen mellan storklubbarna Paris Saint-Germain och Real Madrid verkar inte vara den bästa.

Anledningen: Kylian Mbappé, 22.

– De pratat om honom offentligt i två år och det borde straffas, säger PSG:s sportchef Leonardo i en intervju med Gazetta dello Sport.

Real Madrids jakt på PSG:s anfallsjuvel Kylian Mbappé fick stora rubriker i somras. Och till slut kändes det mer som en fråga om när, inte om, fransmannen skulle bli klar för ”Los Blancos”. Men det blev ingen övergång.

Nu svingar PSG:s sportchef Leonardo mot Real Madrid och riktar skarp kritik mot den spanska huvudstadsklubben.

– Real Madrid förnekar det, men jag tror att de har jobbat länge på att värva Mbappé (utan övergångssumma), säger han till Gazetta dello Sport.

Leonardo anser att den spanska huvudstadsklubben inte har agerat korrekt och vill se att Uefa kliver in och statuerar exempel.

– De pratat om honom offentligt i två år och det borde straffas, säger Leonardo till Gazetta dello Sport och fortsätter:

– Det är respektlöst. Mbappé är ingen vanlig spelare, han är en av världens bästa.

Nobbade monsterbud

Real Madrid gjorde flera seriösa försök att köpa loss Mbappé i somras, men PSG tackade nej till två miljarder kronor. Detta trots att anfallaren är inne på sitt sista kontraktsår. Och 22-åringen har nyligen också bekräftat att han bad om att få lämna Paris i somras.

– Jag ville att klubben skulle få in en övergångssumma så de kan ta in en kvalitetsersättare. Klubben har gett mig mycket och jag har alltid varit lycklig, säger han till RMC Sport.  

– Jag sa det tidigt så att klubben skulle få tid att reagera. Jag ville att alla skulle gå stärkta ur detta. 

PSG ger inte upp

Leonardo har dock inte gett upp hoppet om att superanfallaren ska skriva på ett nytt kontrakt. Och säger att det inte finns några problem i relationen med de två andra superstjärnorna, Lionel Messi och Neymar.

– Vår ambition är att han ska skriva på ett nytt kontrakt med oss, inget har förändrats på den punkten. Han är perfekt för PSG tillsammans med Messi och Neymar, säger han i Gazetta dello Sport-intervjun.

– Vi har aldrig planerat för en framtid utan honom.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.