Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Köper fotbollsklubb: ”Försöker hjälpa till”

Hector Bellerin vill göra sitt för en mer klimatvänlig fotbollFoto: ARRON GENT/JMP/SHUTTERSTOCK / ARRON GENT/JMP/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK
Hector Bellerin.Foto: KIERAN MCMANUS/REX/SHUTTERSTOCK / KIERAN MCMANUS/REX/SHUTTERSTOCK REX FEATURES

Arsenalförsvararen Hector Bellerin vill göra sitt för en mer klimatvänlig fotboll. 

Nu har den 25-åriga spelaren köpt in sig i Forest Green Rovers, en engelsk klubb i League Two, som är kända för sitt miljötänk. 

– Jag ska försöka hjälpa till, stötta personer som vill förändra världen till det bättre, säger han enligt BBC.
Samtidigt är han även själv, i egenskap av spelare, ute efter ny klubbadress. 

Hector Bellerin har på flera sätt de senaste åren visat sitt engagemang för klimatet och höll nyligen i en kampanj för att plantera träd i Amazonas regnskog. 

Nu har försvarsspelaren som till vardags spelar i Arsenal tagit det ett steg längre och investerat i engelska klubben Forest Green Rovers som spelar i League Two. 

Bellerin blir klubbens näst största delägare. 

Forest Green Rovers är baserad i staden Nailsworth och är den första fotbollsklubben i världen att bli förklarad koldioxidneutral och anses som den mest miljövänliga klubben av Fifa. 

”Ville vara en del av det” 

– Jag ska försöka hjälpa till, stötta personer som vill förändra världen till det bättre, säger Hector Bellerin enligt BBC. 

25-åriga Hector Bellerin ska ha fått upp ögonen för klubben då Arsenal spelade en försäsongsmatch mot Forest Green Rovers år 2014. 

– När jag fick höra mer om klubben och deras arbete, så visste jag att jag vill träffa dem och vara en del av det, fortsatte Hector Bellerin. 

Bellerin är på väg till PSG

Samtidigt som Bellerin investerar i klubben så är han själv på jakt efter ny klubbadress. 

Enligt de senaste rapporterna från brittiska Independent så är det Paris Saint-Germain som ligger närmast till hands då de ska ha kontaktat försvarsspelarens representanter. 

Även Sevilla ska vara intresserade av spelaren men hittills så ska PSG ha övertaget i en potentiell övergång. 

Arsenal vann FA-cupen – fansen samlades 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.