Konstiga skador som stoppat idrottare

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Jari Litmanen har fått en kapsyl i ögat.
Foto: Duarte Paulo

Det är inte bara Chippen som råkat ut för märkliga skador. Karl Corneliusson skar bland annat av senor i fingret när han skulle skiva gurka. Och förre MFF-stjärnan Jari Litmanen blev borta i flera veckor sedan han fått en kapsyl i ögat.

KARL CORNELIUSSON - gurkkniv 

 AIK:s landslagsback i fotboll skivar gurka i köket. Han halkar, skär av senorna i vänster pekfinger och blir borta i sex veckor. 

 SANTIAGO CAñIZARES - parfym 

 Valencias spanske landslagsmålvakt tappar en flaska after shave som träffar foten så olyckligt att hälsenan skadas svårt. Canizares missar VM. 

 PAULO DIOGO - vigselring 

 Servettes målskytt firar segermålet mot Schaffhausen. Den nygifte Diogo klättrar upp på stängslet bakom målet, vigselringen fastnar och fingret slits av. Diogo varnas. 

 JARI LITMANEN - kapsyl

 MFF:s sportchef Hasse Borg öppnar en läsk med en snusdosa. Kapsylen träffar MFF:s finske landslagsman Jari Litmanen i ögat. Litmanen blir borta ett par veckor. 

 JOHN DALY - bildörr 

 Proffsgolfaren var i sitt livs form och skulle tävla. Men efter att ha klämt handen illa i en bildörr tvingades han ställa in. 


DAVE BEASANT - salladsburk

 Chelsea-målvakt som fick början av säsongen 93/94 förstörd sedan han tappat en glasburk i köksgolvet och stortån krossades. 


STEVE MORROW - lagkompis 

 Arsenalspelaren gjorde avgörande målet i ligacupfinalen mot Sheffield W 1993. Tony Adams blev så glad att han beslöt att hissa Morrow i skyn. Morrow bröt armen och fick bäras av planen med syrgasmask över munnen. 


DANIEL ALFREDSSON - tomat 

 NHL-proffset slant med en kökskniv när han skulle skala en tomat till lillgrabben. Vänster tumme fick bandageras. 


ROGER ÅKERSTRÖM - konservburk 

 Luleå Hockey-backen skar sig när en konservburk trilskades, och han tog till näven. Skar sig djupt, en nerv gick av, och han fick operera och gå med gips. 


KALLE SAHLSTEDT - duschen 

 HV 71:s finska stjärna halkade i duschen, slog huvudet, svimmade och fick hjärnskakning. 


JAN-OVE WALDNER - Brolin 

 Pingisstjärnan halkade på väg till toaletten på Tomas Brolins krog. J-O bröt benet och missade EM. 


ANDY VAN DER MEYDE - intervju 

 Hollands fotbollsstjärna svimmade under en tv-intervju eftersom han påverkades av värmen från strålkastarna. Han slog huvudet i en högtalare och svimmade. 


KEVIN KYLE - hett vatten 

 Fotbollsstjärnan matade sin lille son när pojken sparkade till en bunke hett vatten - över Sunderland-anfallarens snopp - med brännskador som följd. 


MIKAEL RENBERG - skridskosnöre 

 Knöt skridskosnöret och skar sig. Fick blodförgiftning och riskerade få amputera armen. 


DAN BOYLE - tappade skridsko

 NHL-backen och förre Djurgårdsspelaren i Tampa Bay befann sig i omklädningsrummet då en av hans skridskor föll ned från en krok. Skridskon skadade senor i handleden och Boyle tvingades till operation.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.