Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Kommit en del frågor som är intressanta”

Ur arkivet: Programledaren om huset i Skåne och familjens nya restaurang
Ola Wenström lämnar Viaplay och Nent i sommar.
Foto: ANDREAS L ERIKSSON / BILDBYRÅN
Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN

I 13 år har tv-tittarna kunnat se Ola Wenström i samma kanaler.

Nu ska programledaren bestämma sig för vad nästa anhalt i karriären är. 

– Det har kommit en del frågor som är intressanta att räta ut under den närmaste tiden, säger han i P4 Extra.

SportExpressen kunde för några veckor sedan berätta att Ola Wenström lämnar Viaplay/Nent Group. Wenström har genom åren varit ankare för Premier League och Champions League och Nents stora stjärna.

Trots det valde mediehuset att inte förlänga kontraktet med tv-profilen, har SportExpressen tidigare berättat.

I P4 Extra med Titti Schultz berättar programledaren att han nu vill utveckla produktionsbolaget han har tillsammans med sin fru Lotta. Men hintar också om en fortsatt framtid framför kameran.

– Att nu få chansen att omvärdera sin situation, lyssna på andra, för det har kommit en del frågor som är intressanta att räta ut under den närmaste tiden, säger han.

”Det kan bli livsdrömmen att vara utrikeskorrespondent”

Och fortsätter:

– Jag vet faktiskt inte exakt vad det landar i, det kan bli något liknande, det kan bli mycket mer av det vi redan har gjort och det kan bli livsdrömmen att vara utrikeskorrespondent och göra mer allmänjournalistik från USA eller något sånt, vi får se exakt var det blir. Stora drömmar, säger han i radioprogrammet.

När Wenström får frågan om han kommer sakna att jobba med mästerskap svarar han så här:

– Det där är något som man verkligen i jobbvardagen som man får till en fest och en helg varje gång det är något sånt som är lite större. Men jag vet inte vad som kommer hända, det är möjligt att jag tangerar något sånt framöver också, även om det inte är Premier League.

– Något på något annat sätt, någon annanstans, säger han kryptiskt.

Ola Wenström om detaljerna kring avskedet

54-åringen vill inte kommentera skilsmässan från Nent.

– Just nu kommenterar jag inte exakt avsked. Det är fortfarande en vår att göra, jag kommer förhålla mig ytterst professionellt kring allting och göra programmen så bra som möjligt.

– Är det eventuella detaljer kring det där avskedet får det komma så småningom.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.