Abdelhak Nouri. Foto: SANDER KONING / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅNAbdelhak Nouri. Foto: SANDER KONING / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
Abdelhak Nouri. Foto: SANDER KONING / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
Edwin van der Sar. Foto: SCOTT HEPPELL / APEdwin van der Sar. Foto: SCOTT HEPPELL / AP
Edwin van der Sar. Foto: SCOTT HEPPELL / AP
Abdelhak Nouri kollapsade på planen. Foto: ROLAND KRIVEC/DEFODI.DE / IMAGO/DEFODI IMAGO SPORTFOTODIENSTAbdelhak Nouri kollapsade på planen. Foto: ROLAND KRIVEC/DEFODI.DE / IMAGO/DEFODI IMAGO SPORTFOTODIENST
Abdelhak Nouri kollapsade på planen. Foto: ROLAND KRIVEC/DEFODI.DE / IMAGO/DEFODI IMAGO SPORTFOTODIENST
Abdelhak Nouri kollapsade på planen. Foto: GEPA PICTURES/ AMIR BEGANOVIC / GEPA BILDBYRÅNAbdelhak Nouri kollapsade på planen. Foto: GEPA PICTURES/ AMIR BEGANOVIC / GEPA BILDBYRÅN
Abdelhak Nouri kollapsade på planen. Foto: GEPA PICTURES/ AMIR BEGANOVIC / GEPA BILDBYRÅN

"Kommer inte kunna äta eller prata igen"

Publicerad

Efter den otäcka kollapsen har Ajaxtalangen Abdelhak Nouri, 20, ådragit sig permanenta hjärnskador. Nu berättar hans bror om Nouris bestående men för livet.

– Det är förfärligt, säger målvaktslegendaren Edwin van der Sar, numera vd i Ajax.

De otäcka scenerna utspelade sig den åttonde juli i år.

Abdelhak Nouri segnade ner utan beröring, och läkarteam rusade in på plan för att ge honom hjärt- och lungräddning. Han fördes i ilfart till sjukhus, där han fortfarande hålls nedsövd.

Ett par dagar efter händelsen bekräftade Ajax att det rör sig om permanenta och allvarliga hjärnskador. 

Hundratals supportrar slöt upp utanför sjukhuset för att visa sitt stöd till Nouri.

https://twitter.com/AFCAjax/status/885982909194264577

"Läkarna är säkra på sin sak"

Nu har Abdelhaks storebror, Abderrahim Nouri, berättat för Algemeen Dagblad om det mörka läget för sin lillebror.

– Läkarna är säkra på sin sak, och det ser inte bra ut. Om han överhuvudtaget vaknar upp igen kommer han inte kunna äta, tänka, gå eller ens prata igen, säger han.

Nouris klubb Ajax har mottagit beskedet med sorg.

– Det är förfärligt och det värsta tänkbara beskedet vi kunde få. Vi känner med hela familjen, släkt och vänner, säger Ajax vd Edwin van der Sar till De Telegraaf.

Troligtvis kommer han inte heller vid ett eventuellt uppvaknande kunna känna igen människor.

– Men vi ger inte upp. Vi hoppas att Gud vill hjälpa oss, säger Abderrahim Nouri.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag