Kollapsade på planen - med hjärtstillestånd

Publicerad
Salamancas Miguel Garcia tog några stapplande steg innan han plötsligt, helt oattackerad , föll ihop på planen.
Chockade lagkamrater grät samtidigt som läkarna försökte återuppliva 31-åringen.
Under kvällen vårdas Garcia på sjukhus efter att ha drabbats av hjärtstillestånd.
Otäcka bilder utspelade sig i söndagens möte mellan Salamanca och Real Betis i spanska andraligan. Hemmalagets Miguel Garcia tog några stapplande steg i mittcirkeln innan han kollapsade på planen i den 61:a minuten.
Lagkamrater var snabbt framme hos 31-åringen som blev liggande livlös på planen.
Chockade medspelare grät samtidigt som läkare försökte återuppliva spelaren.

Hjärtstillestånd

Garcia fördes till Salamancas universitetssjukhus där han vårdas under kvällen. Enligt AP drabbades Garcia av hjärtstillestånd. Salamanca skriver på sin hemsida under kvällen att spelarens tillstånd är stabilt.
FotbollsExpressen.se

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag