Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Knallen: Allsvenska supertalanger lånas ut

Sebastian Starke Hedlund Foto: PELLE BÖRJESSON / IDROTTSFOTO
Lumala Abdu Foto: PELLE BÖRJESSON / IDROTTSFOTO

Talangerna Sebastian Starke Hedlund och Lumala Abdu lämnar Kalmar FF för en säsong på lån i Varbergs BoIS. 

– Vi tror det kommer gynna både Sebastian och Lumalas utveckling, att kontinuerlig få speltid i superettan, säger Kalmar FFs sportchefen Thomas Andersson-Borstam till KFF:s webbplats.

Sebastian Starke Hedlund påbörjade sin karriär i moderklubben Älvsjö AIK. 2015 debuterade han i Superettan för GAIS och i november samma år bekräftade Kalmar FF att Starke Hedlund skrivit på ett treårskontrakt med klubben. 

Från att enbart ha spelat fotboll på gatan och i division 7-laget Gualövs GoIF. Gjorde Lumala Abdul sin debut i Superettan för Mjällby AIF 2015. Under den säsongen gjorde anfallaren tre mål och i december samma år blev Abdu klar för Kalmar FF. Han signerade då ett fyraårskontrakt med klubben. 

På onsdag blev det klart att den unga superduon lånas ut till Varbergs BoIS under säsongen 2017. 

– Vi känner att detta är ett bra beslut där alla parter är väldigt positiva till lösningen, säger Thomas Andersson-Borstam Kalmar FF:s sportchef. 

Nya utmaningar väntas 

I allsvenskan spelade Startke Hedlund elva matcher och Abdu deltog i tio. I Varberg kommer killarna att spela en större roll än vad de tidigare gjort under säsongen i Kalmar. 

 – Vi tror att de kommer att tillföra väldigt mycket i vårt spel, säger Varbergs huvudtränare och sportchef Jörgen Wålemark till boisfc.nu.

Båda låneavtalen sträcker sig under hela 2017 och killarna åker redan direkt med laget till Barcelona på träningsläger. 

ERIKA NIELSEN 

Annons:

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!