Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Klubbens hyllning till stjärnan vandaliserad

Foto: ROLAND KRIVEC/DEFODI.DE / IMAGO/DEFODI/IBL IMAGO SPORTFOTODIENST GMBH
Courtois spenderade flera säsonger på lån i Atletico Madrid. Foto: IMAGO SPORTFOTODIENST / IMAGO/SPORTIMAGE IMAGO SPORTFOTODIENST

Thibaut Courtois har varit en populär man bland Atletico Madrid-supportrarna.

Men sedan flytten till Real och inför eftermiddagens derby har den hyllningsplakett som spelaren fått utanför Wanda Metropolitano vandaliserats.

– Jag bryr mig inte, säger målvakten.

Thibaut Courtois gjorde 154 matcher i en framgångsrik sejour i Atletico Madrid innan flytten till London och Chelsea. I somras flyttade målvakten som bekant tillbaka till Madrid - men den här gången till Real.

Någonting som inte tagits emot alltför väl bland alla supportrar. 

Inför eftermiddagens Madridderby har Atletico-fansen valt att uttrycka sin besvikelse genom att vandalisera den hyllningsplakett som sitter utanför Wanda Metropolitano. Hans namn har blivit bortskrapat och övermålat, någonting som målvakten själv har konfronterats med och fått svara på frågor om.

– Jag bryr mig inte. Om det gör dem lyckliga, bra för dem. Vill de kasta saker mot mitt huvud så kommer det inte att bekomma mig. Det är mer motivation om något, säger han enligt AS. 

Fansens ilska mot Thibaut Courtois

När namnet återställdes på plaketten valde supportrarna att i stället placera ett stort rött kors och tre gosedjursråttor på plaketten. Och i skrivande stund fortsätter skräpet att ramla över Courtois namn. 

Plaketten har uppförts till följd av de över 100 matcher som målvakten gjort för klubben.

https://twitter.com/bghayward/status/1094240328415105025

Matchen då?

Den vann Real Madrid med 3-1.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!