Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Klubbar i PL och La Liga vill köpa loss Andersson

Här är svenskarna att ha koll på i Bundesliga. Experterna Martin Åslund och Keven Bader ger en snabbkurs.
Foto: STUART FRANKLIN / DPA TT NYHETSBYRÅN
Foto: BILDBYRÅN NORWAY

Sebastian Andersson har gjort 12 mål och tre framspelningar i Bundesliga. 

Nu trappar Valencia och Brighton upp jakten på 28-åringen - och båda klubbarna ska vara beredda att köpa loss den svenske landslagsanfallaren redan i sommar, enligt uppgifter till SportExpressen. 

Sebastian Andersson, 28, har haft en succésäsong i Tyskland. Hans Union Berlin slåss visserligen för att hålla sig kvar i Bundesliga och är inne i en rejäl formsvacka, men för anfallaren fortsätter målen att trilla in. 

I går blev det ett nytt mål i 4-1-förlusten borta mot Borussia Mönchengladbach, vilket innebär att Berlin nu har fyra poäng ner till Fortuna Düsseldorf, som parkerar på kvalplats och ytterligare två poäng till godo på Werder Bremen som ligger på nedflyttningsplats.

Kämpar för att stanna kvar 

Bremen har dock en match mindre spelad och spelar sin hängmatch mot Eintracht Frankfurt på onsdag.  

Andersson har totalt gjort 12 mål och tre framspelningar i Bundesliga, vilket gjort att ett antal klubbar gett sig in i jakten på att värva den svenske landslagsanfallaren. 

Enligt SportExpressens uppgifter kommer det främsta intresset från spanska Valencia och Graham Potters Brighton. Potter känner väl till Andersson, och Brighton har haft scouter på plats på flera av Union Berlins matcher den här säsongen.  

Berlin kräver omkring 60 miljoner kronor

Båda klubbarna ska vara beredda att köpa loss svensken redan i sommar. Hans agent och spelaren själv är väl medvetna om intresset från Valencia och Brighton och Union Berlin har sagts kräva närmare 60 miljoner svenska kronor för att släppa 28-åringen. Anders skrev i början av året på ett nytt kontrakt med Union Berlin och det nya kontraktet sträcker sig till sommaren 2022. 


◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.