Klart: Zlatan bäst betald någonsin

Foto: JOHN SALANGSANG/VARIETY/REX / JOHN SALANGSANG/VARIETY/REX/IBL REX FEATURES
Foto: SCOTT WINTERS/ICON SPORTSWIRE / IMAGO/ICON SMI/IBL IMAGO SPORTFOTODIENST GMBH
Foto: ELISA FERRARI/TT / TT NYHETSBYRÅN

Nu står det klart att Zlatan Ibrahimovic blir bäst betald i MLS historia, rapporterar LA Times.

Svensken femdubblar sin lön och slår Kakás tidigare lönerekord med ynka 300 000 kronor.

Samtidigt måste Los Angeles Galaxy offra någon av sina storstjärnor – för svenskens lön.

– Vi vet ärligt talat inte hur det ska bli, säger presidenten Chris Klein till tidningen.

Efter många spekulationer står det klart att Zlatan Ibrahimovic blir kvar i MLS och Los Angeles Galaxy en säsong till.

Svensken gick ner omkring 90 procent i lön när han flyttade från Manchester United till klubben inför fjolåret. Hans nya kontrakt gav honom då 1,5 miljoner dollar för året 2018 (motsvarande 13 miljoner kronor).

Nu kommer belöningen – efter succésäsongen.

Sätter nytt lönerekord i ligan

Svensken belönas med ett designated player-kontrakt och får hela 7,2 miljoner dollar (64 miljoner kronor), rapporterar Los Angeles Times. Därmed står det, efter många spekulationer, klart att han också slår lönerekordet för ligan som bäst betalda spelare någonsin.

Det tidigare rekordet hade brasilianaren Kaká som spelade för Orlando City 2014-2017. Det råder ingen tvekan om att Galaxy ville ge Zlatan titeln som bäst betalde någonsin i MLS: Kaká tjänade nämligen 7 167 000 dollar – alltså 300 000 kronor mindre – än vad Zlatan får i sitt nya kontrakt.

Ett stort problem kvarstår emellertid för klubben. 

Måste dumpa en stjärnspelare

De får endast ha tre stycken designated players (som inte innefattas av lönetaket), och måste därför dumpa någon av stjärnorna Romain Alessandrini, Jonathan dos Santos eller Giovani dos Santos.

– Vi vet ärligt talat inte hur det ska bli, säger presidenten Chris Klein till LA Times.

I podcasten Corner of the Galaxy spekulerar experterna Josh Gueshman och Kevin Baxter om klubbens risktagande och dilemma.

– De hade inte skrivit det här kontraktet med Zlatan om de inte hade varit övertygade om att det skulle gå att lösa. De har en plan för allting men de väljer att hålla den hemlig. Jag skulle gissa på att de gör sig av med Giovani dos Santos. Men de kommer inte att offentliggöra någonting innan allting är klart, säger Baxter.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.