Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Klart: Superettans alla matcher visas i tv

TV-klart. Kennedy Bakircioglu och hans Hammarby (här mot Degerfors) är ett av många lag du kan följa i superettan. Foto: ANDREAS L ERIKSSON/stella Foto: Andreas L Eriksson

För första gången någonsin kommer alla matcher i superettan att sändas.

SPORT-Expressen kan nu avslöja att C More och TV4 Sport gör en jättesatsning på serien - alla matcher kommer att produceras och sändas.

- Vi är väldigt glada att kunna sända alla matcher på webben, och fler matcher än någonsin i TV4 Sport, säger sportchefen Hans Pekkari.

SUPERETTAN I TV

SÅ SER DU MATCHERNA

TV4 Sport

Kommer att sända 90 matcher under säsongen. Dessutom kommer man att ha en mer påkostad produktion.

C Sports

C Mores webbtjänst kommer att sända samtliga 240 matcher, på samma sätt som man nu sänder samtliga elitseriematcher.

Tidigare har man endast kunnat se vissa utvalda matcher från superettan i tv, men under säsongen 2013 kommer C More och TV4 att storsatsa på ligan.

- Superettan har växt som varumärke under tiden vi har sänt den, och just nu innehåller ligan väldigt intressanta lag och kommer bli väldigt spännande. Det är väldigt bra för oss att kunna presentera den här satsningen, säger Hans Pekkari.

Hela premiäromgången i tv

Superettan 2013 drar i gång den 6 april med tre matcher, och redan i första omgången kommer alla matcher att sändas, antingen via C Sports som är C Mores webbtjänst, eller i TV4 Sport.

Totalt kommer 90 av matcherna under säsongen i landets näst högsta division att sändas i TV4 Sport, vilket är 20 fler matcher jämfört med förra säsongen. Övriga 150 matcher kommer att sändas via webben.

- Vi har märkt en stor efterfrågan för matcher från superettan, och nu kan äntligen fansen se alla matcher antingen i tv eller på webben, säger Hans Pekkari.

"Verkligen dags"

Ankare för TV4 Sports sändningar blir Anna Brolin, och TV4 gör även en större redaktionell satsning på superettan med bland annat en "Veckans match".

- Det känns väldigt rätt i tiden att göra den här satsningen nu. Vi har haft rättigheterna ett tag, men det är verkligen dags att bygga ut satsningen på superettan, säger Hans Pekkari.

SPORT-Expressens avslöjande kommer tätt inpå beskedet att TV4/C More säljer delar av hockeyslutspelet, och man väljer nu att storsatsa på fotbollen.

C More kommer även att sända all allsvensk fotboll under säsongen, vilket sportchef Hans Pekkari är mycket nöjd med:

- Det här gör oss helt ledande på svensk fotboll, och det är ju alltid kul, säger han.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!