Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Klart: Super League- projektet skrotas helt

Noa Bachner: ”Man underskattade fansens makt över klubbarna”.
Foto: SOPA IMAGES / RAFAEL HENRIQUE / SOPA IMAGES/SI SIPA USA
Foto: SALVATORE DI NOLFI / AP TT NYHETSBYRÅN

Efter massiva protester hoppade samtliga engelska klubbar av projektet.

Nu skrotas Super League.

Grundaren Andrea Agnelli bekräftar att den bespottade turneringen, som de senaste dagarna skakat om fotbollsvärlden, inte längre kan genomföras, skriver Sky Sports.

Under söndagen kom beskedet att tolv europeiska giganter skulle bryta sig loss från den traditionella fotbollen och bilda en egen superliga.

Mycket har hänt sen dess.

Supportrar världen över har fördömt klubbarnas giriga agerande och protesterna har varit många och högljudda. Under tisdagskvällen protesterade tusentals supportrar utanför Chelseas hemmarena Stamford Bridge och det blev också startskottet på ett massivt avhopp.

Chelsea var först ut att officiellt hoppa av Super League-projektet och Manchester City följde snabbt efter.

Inom loppet av ett par timmar hade samtliga sex Premier League-klubbar, inklusive Manchester United, Liverpool, Arsenal och Tottenham, meddelat att de inte längre är en del av den bespottade turneringen.

Flera av dem riktade sig mot sina supportrar och bad om ursäkt för all skada de åsamkat.

Beskedet: Super League läggs ner

Nu står det klart att Super League stannar vid en pappersprodukt.

Efter de sex Premier League-klubbarnas utträde återstod endast Juventus, Milan, Inter, Barcelona, Atlético Madrid och Real Madrid.

Juve-presidenten Andrea Agnelli, som var med och grundade Super League, bekräftar nu för Reuters att turneringen läggs ner.

– Om jag ska vara ärlig, nej, bevisligen går det inte att genomföra, säger han enligt Sky Sports.

Super League, som skulle vara en stängd turnering och innebära enorma intäkter till världens största fotbollsklubbar, har enligt Real Madrids Florentino Pérez, som också är en av medgrundarna till turneringen, pågått i ett tiotal år.

Det sjösatta projektet överlevde i drygt två dygn.

Manchester City-tränaren Guardiolas attack mot Super League: "Det är inte sport".

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.