Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Jättelaget till Sverige – i kvalet till Europa League

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Foto: ROBERT HENRIKSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN
Foto: ROBERT HENRIKSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN

Wesley Sneijder och Nigel de Jong till Jämtkraft arena.

Det skrämmer inte Östersund.

Galatasaray är bara ett hinder på vägen mot gruppspelet.

– Folk får tycka att det är löjligt, men vi ska slå ut dem, säger klubbens ordförande Daniel Kindberg.

För fem år sen spelade Östersund i division 2 Norrland.

Då hette motståndarlagen Anundsjö, Morön och Skellefteå.

I juli ställs jämtlänningarna mot den turkiska storklubben Galatasaray, det står klart efter att den andra kvalomgången till Europa League lottats under måndagseftermiddagen.

ÖFK har klättrat genom det svenska seriesystemet och tog under påskhelgen sin första titel då man besegrade IFK Norrköping i den svenska cupfinalen. I och med segern kvalificerade de sig för Europaspel, för första gången i klubbens historia.

Ghoddos: "Varför ljuger du?"

Och nu står det alltså klart att storstjärnor som Wesley Sneijder och Lukas Podolski kommer till Jämtkraft arena den 13 juli.

Returen spelas i Istanbul den 20 juli.

Östersunds stjärnanfallare Saman Ghoddos blev minst sagt överraskad när han nåddes av beskedet att den turkiska storklubben väntar i sommar.

 – Varför ljuger du, säger han till Fotbollskanalen.

Sen vände han sig mot resten av spelarna i Östersund.

- Ey, vi fick Galatasaray! Abow, den är helt sjuk. Fyfan, jag ser fram emot det, säger han.

Kindberg: "Men vad fan..."

Östersunds ordförande Daniel Kindberg är på plats i Schweiz och har precis bevittnat lottningen i Nyon.

När det stod klart att det blir ett dubbelmöte med det turkiska storlaget kunde han knappt hålla sig.

– Min första tanke var: "Gud, vad jävla häftigt". Jag var rädd för att jag skulle skrika rakt ut, säger han och skrattar.

– Det är så klart en drömlottning. En fantastisk möjlighet för oss att mäta våra krafter mot ett av Europas bästa lag. Det är ju de här matcherna som alla vill spela.

Sneijder och de Jong till Jämtland...

Ja, det är ju makalöst. Men vi är inte rädda för några namn, det finns ingenting som skrämmer oss. Men vad fan... vi har ju Ghoddos, Sema och Papagiannopoulos, de kommer inte vika ner sig.

"Welcome to hell"

Türk Telekom-stadion i Istanbul tar in 52 000 åskådare och under många stormatcher har budskapet från fansen varit tydligt: "Welcome to hell".

– Haha, jag tror att de kommer gilla oss. Sen kanske deras fans inte kommer uppskatta att vi slår ut deras lag ur turneringen, men jag har träffat representanter från Galatasaray här nere i Schweiz och de är jättetrevliga, säger Kindberg och fortsätter:

– För så är det ju... först och främst ska vi ta oss till gruppspelet och då måste vi slå ut Galatasaray. Det är inte vår stil att möta någon bara för skojs skull, vi ska vinna. Sen får andra tycka att det är löjligt, men det är så vi är.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.