Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Klart: Gör långfilm av Zlatans biografi

Foto: TREVOR RUSZKOWSKI / USA TODAY SPORTS BILDBYRÅN
Foto: DAVE THOMPSON / AP TT NYHETSBYRÅN
Foto: STEFAN LINBLOM / STELLA PICTURES
Foto: LENNART MÅNSSON / BILDBYRÅN
Foto: ROBERTO GARAVAGLIA/LIVERANI / STELLA PICTURES
Foto: VITEZ/LIVERANI / STELLA PICTURES
1 / 7

Zlatan Ibrahimovics liv och resa till fotbollens toppskikt ska upp på vita duken.

David Lagercrantzs succébiografi ska nu bli långfilm med planerad premiär 2021, meddelar produktionsbolaget i ett pressmeddelande. 

David Lagercrantz porträtt av Zlatan Ibrahimovic blev en våldsam försäljningssuccé. Efter endast en månad hade Albert Bonniers förlag sålt nästan en halv miljon exemplar.

Redan 2017 avslöjade Lagercrantz att han planerade att förvandla ”Jag är Zlatan” till ett långfilmsmanus. Nu har produktionen nått nästa stadium.

Zlatans liv blir film

Regissören Jens Sjögren har anlitats för att göra Rosengård-sonens uppväxt rättvisa i filmformat. 

– Jag känner mig väldigt inspirerad och rörd men också lite skärrad över att vara en del av detta stora projekt, säger Sjögren i ett pressmeddelande från Nordisk Film. 

Enligt Nordisk film ska Lagercrantz manus vara klart i höst. 2020 ska man inleda rollbesättningsprocessen, och två unga skådespelare som ska spela Zlatan som 11- respektive 16-åring ska hittas. 

Bakom produktionen står Be Reel Film, lett av duon Mattias Nohrborg och Fredrik Heinig. 

– Vi är stolta och glada att ha kommit till det här stadiet med detta mycket speciella projekt och vi hoppas att få ihop allt under nästa år. Vi älskar historien om Zlatan och vi tror att det kommer att bli en mycket speciell film, säger duon