Klart: Förlänger sitt kontrakt med PSG

Foto: DAVE WINTER/SHUTTERSTOCK / DAVE WINTER/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK

Mauricio Pochettino förlänger sitt kontrakt med PSG. 

Den argentinska tränaren ser nu ut att bli kvar i den franska storklubben till 2023. 

– Jag är väldigt glad, för mig själv och min personal, säger 49-åringen.

I början av januari anslöt Mauricio Pochettino till Paris Saint-Germain. Det var hans första tränaruppdrag efter tiden i Tottenham Hotspur där han fick sparken efter en svag inledning av Premier League hösten 2019. Hans ersättare blev José Mourinho, men mycket har hänt sedan dess.

Trots en fin vår på tränarposten i PSG florerade uppgifter om att Pochettino ville bryta sitt kontrakt med klubben då Spurs efter ännu en tuff säsong stod utan chefstränare. 

Men nu meddelar den franska storklubben att den argentinska tränaren förlänger sitt kontrakt till och med 2023. Det tidigare sträckte sig till juni 2022.

Pochettino: ”Jag är väldigt glad” 

PSG tog sig tillsammans med Pochettino till semifinal i Champions League under våren och klubben slutade tvåa i Ligue 1. 

– Jag är väldigt glad, för mig själv men också för min personal. Det är väldigt viktigt för oss att känna att vi har förtroendet från klubben och vi kommer att ge max för att supportrarna ska vara stolta över Paris Saint-Germain. Det är därför vi ska försöka nå våra mål tillsammans, som en enhet. För tjugo år sedan var jag kapten för klubben och i dag är jag tränare. Det är verkligen en dröm som går i uppfyllelse, säger tränaren i ett pressmeddelande.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.