Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Benítez tar över Everton efter hoten mot familjen

Rafa Benítez tar över Everton.
Foto: DOYLE/PROSPORTS/REX/SHUTTERSTOC / DOYLE/PROSPORTS/REX/SHUTTERSTOCK REX FEATURES

Rafa Benítez blir tränare för Everton.

Hans familj blev hotad med en banderoll men trots det har han skrivit på ett treårskontrakt.

– Jag är fast beslutsam om att spela en stor roll för att hjälpa den här fantastiska klubben, säger Benítez till Evertons hemsida

Real Madrid köpte loss Carlo Ancelotti från Everton i början av juni och förra årets Premier League-tia tvingades därmed se sig om efter ny tränare.

Nu har klubben hittat rätt namn.

Det blir Rafa Benítez, 61, som tar över Everton inför nästa säsong. Han kommer närmast från Dalian Professional där han bland annat var tränare för Marcus Danielson och Sam Larsson.

Rafa Benítez klar för Everton

– Jag är fast beslutsam om att spela en stor roll för att hjälpa den här fantastiska klubben att uppnå sina ambitioner, säger Benítez till Evertons hemsida.

Spanjorens kontrakt gäller över tre säsonger.

– Rafa Benítez kommer till Everton i en spännande tid. Å styrelsens vägnar önskar jag honom lycka till med att uppnå framgång med vår fotbollsklubb – framgång som våra supportar längtar efter och förtjänar, säger Evertons ordförande Bill Kenwright.

Det är inte en helt okontroversiell flytt för Rafa Benítez. Han var tränare för lokalrivalen Liverpool mellan 2004 och 2011 och vann Champions League med klubben. 

Benítez blev hotad

Det fanns personer som inte ville att han skulle skriva på för Everton och för ett par dagar sedan spreds bilder på en banderoll med texten ”Vi vet var du bor. Skriv inte på”.

Enligt Daily Mail hängde banderollen inte långt ifrån stället där Benítez bor med sin fru och sina döttrar. BBC har också rapporterat om att polisen startat en utredning av banderollen.

– Det här meddelandet har fullt förståeligt orsakat viss stress och oro för invånarna i området, säger kriminalinspektören Darren Taylor.

https://twitter.com/DominicKing_DM/status/1409435589074620417

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.