Foto: ROBERT HENRIKSSON/TT / TT NYHETSBYRÅNFoto: ROBERT HENRIKSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN
 Foto: ROBERT HENRIKSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN
Foto: ROBERT HENRIKSSON/TT / TT NYHETSBYRÅNFoto: ROBERT HENRIKSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN
 Foto: ROBERT HENRIKSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN

Kindbergs tårar efter frågan om Ghoddos

Publicerad

ÖSTERSUND/STOCKHOLM. Saman Ghoddos är hett villebråd efter Östersunds succé i Europa League. 

Men när ordföranden Daniel Kindberg får frågan om vad anfallaren är värd blir han väldigt emotionell. 

– Det är så svårt att värdera spelare i pengar, för mig är han värd så mycket mer, säger Kindberg. 

Inför matchen mot Zorya Luhansk pratade Daniel Kindberg med SVT om den utmaning som Östersund står för inför den här vintern. 

Flera spelare sitter på utgående kontrakt och lagets stora stjärnor, kanske främst Saman Ghoddos, jagas av stora klubbar ute i Europa. 

Inför matchen sa Kindberg att Ghoddos var värd minst 50 miljoner kronor vid avancemang från gruppspelet. 

 

LÄS OCKSÅ: ÖFK till slutspel – gör miljonvinst

 

Kindbergs tårar efter frågan om Ghoddos

Så när Ghoddos nätade, Östersund vann med 2-0 och avancerade vidare från gruppen så kom frågan på nytt. 

Hur mycket är Ghoddos värd nu? 

En fråga som blev jobbig för Kindberg. Ordföranden blev tårögd och hade svårt att få fram orden. 

– Jag kan inte det där... För mig är han värd så mycket mer. Det bli så emotionellt och svårt att värdera spelare i pengar. Så här snabbt inpå. Det blir jobbigt. För de är ju som ens - och nu har jag tre egna barn - men jag har 25 barn till. Så det blir väldigt svårt att värdera i pengar då, säger han. 

Kindberg om en eventuell försäljning: "Ansvar"

Kindberg har en stark förhoppning om att en övergångssumma inte ska behöva diskuteras. 

– Han ska inte lämna, det har vi ju bestämt. Men det är klart, kommer det en jätteklubb med ett jättebud så måste vi ta ansvar inför spelaren och föreningen. Men annars ska vi tävla om det här. Och Graham (Potter, Östersunds tränare) förtjänar alla förutsättningar för att kunna vara med och tävla i den här turneringen. 

När Saman Ghoddos får höra om Kindbergs tårar i intervjun svarar anfallaren:

– Vår relation är jättebra. Jag kan fråga honom om vad som helst, vi har en jättebra relation. Det är svårt att beskriva, både till lagkamraterna, Kindberg och Graham Potter. Om jag går någonstans så hoppas jag att det minst är lika bra. Jag kan snacka med Kindberg om vad som helst och jag lyssnar på det, säger han.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag