Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

KFC attackerar Mbappé efter bildbråket

Foto: J E E/SIPA/SHUTTERSTOCK / J E E/SIPA/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK

Kylian Mbappé befinner sig i konflikt med det franska fotbollsförbundet. 

Nu går snabbmatskedjan KFC till attack mot världsstjärnan. 

– En ungdomskris, säger kedjans vice vd Alain Béral till Sport Business.

Kylian Mbappés vägran att vara med på det franska landslagets lagfoto har lett till krismöten och en konflikt om spelarnas bildrättigheter mellan förbundet och spelarna. Superstjärnan har deklarerat att bilder på honom ska synas i samband med produkter som strider mot hans värderingar. 

”Det franska fotbollsförbundet ska se över, så snart som möjligt, bildrättighetsavtalen kring spelarna. Förbundet är glada över att jobba för ett nytt avtal som kommer att säkerställa förbundets intressen samtidigt som det kommer att ta i beaktning spelarnas uttryckta bekymmer”, skrev det franska fotbollsförbundet under måndagskvällen.  

KFC:s attack mot Mbappé

Bojkotten uppskattas dock inte av landslagets partners och nu går snabbmatskedjan Kentucky Fried Chicken (KFC) till attack mot Mbappé och företagets vice vd, Alain Béral, kallar anfallarens beteende för ett ”utbrott” och ”en ungdomskris”.

– Det är ett problem mellan förbundet och Kylian Mbappé. Det är inte vårt, säger han till Sport Business.  

Han står även fast vid att företaget har rätt att använda bilder på spelare i kommersiella syften. 

– Vi betalade för något väldigt tydligt. Om det behövs så kommer vi att hävda vår rätt, säger han.

Vidare fruktar han att den nuvarande konfliken kan innebära slutet för sponsoravtal mellan franska fotbollsförbundet och privata företag. 

Den 24-årige anfallaren blev i somras världens best betalda spelare då han förlängde sitt avtal med Paris Saint-Germain - ett avtal som sägs ge honom en lön på cirka en miljard kronor om året. 

TV: Får rött kort efter nio sekunder

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.