Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Kennedys pik: "Vet ju själv..."

Foto: PATRIK C ÖSTERBERG / PATRIK C ÖSTERBERG / IBL/IBL PATRIK C ÖSTERBERG /
Foto: FREDRIK SANDBERG/TT / TT NYHETSBYRÅN
Foto: HENRIK ISAKSSON/IBL / /IBL

Djurgården vill jag bort derbyspöket en gång för alla - och är segervissa inför mötet med Hammarby. 

- Klart det är ett bra läge att möta Bajen med tanke på att de har en del spelare borta, säger Gustav Engvall. 

- Det är verkligen längesedan Djurgården vann ett derby och det har nog satt sig mentalt hos spelarna, säger Hammarbys lagkapten Kennedy Bakircioglu.

19 september 2011 var senaste Djurgården vann ett Stockholmsderby. Då avgjorde Kennedy Igboananike matchen mot AIK på Råsunda. Sedan dess har derbyspöket gäckat Djurgården. Men anfallslånet från Bristol City, Gustav Engvall, menar att det är ett perfekt läge för laget att jaga bort derbyspöket en gång för alla. 

- Vi vet att Hammarby har en del avstängningar och skador så på så vis är det klart att det är ett bra läge att möta dem. Det är dags för en derbyvinst för oss nu, säger han. 

Hur mycket snackas det om derbyspöket och att ni inte vunnit ett derby på länge?

- Det snackas en del i intervjuer inför men jag tror inte på sånt. Det finns inte utan jag tror det handlar om små marginaler. Men spöke, det vete fan...

Är det ett bra läge att möta Hammarby nu med tanke på att det har en del spelare borta?

- Klart att det är det och att det gynnar oss att de har två spelare avstängda. Det är dags för en derbyseger för oss nu och jag tror vi kan straffa dem.

Kennedy plockar fram Özcans uttalande

Lagkaptenen i Hammarby, Kennedy Bakircioglu,  håller inte med och menar att Bajen ska utnyttja det mentala övertag som spelarna har. 

- Det är sista matchen sedan är det ett uppehåll. Tittar vi tillbaka på matchen mot Jönköping förstörde utvisningen och gula korten vår match. Vi hade vunnit om vi inte hade fått den utvisningen det är jag säker på. 

- Men nu får vi ta revansch i derbyt i stället. 

- Klart att vi har en del skador och avstängningar. Richard har gjort det bra, Arnor också och sedan är coachen inte med. Det är en hel del borta men då måste vi ta ansvar och kliva fram. 

- Jag som kapten måste kliva fram och visa vägen. Vi vet att vi har ett bra lag och även om vi har en del skador kan vi slå alla lag. Det är derbyt och det är extra tryck och det är mycket som står på spel. 

- Det är inget snack om saken att vi vill avsluta bra innan vi går på uppehåll. Det är dags för en seger för oss också eftersom vi har tre raka kryss. 

Djurgården har ju derbyspöket de ska jaga bort?

- Özcan säger ju att det inte finns något derbyspöke, säger Bakircioglu med ett skratt. 

Tror du att det sitter mentalt för Djurgårdsspelarna?

- Det känner verkligen som att det är jätte längesedan de vann ett derbyt och vi vill så klart fortsätta på den trenden vi har i derbyna. Vi slog AIK i derbyt också. Vi ska självklart göra allt vi kan. 

- Sedan är det klart att det sitter mentalt. Jag vet ju själv hur det var på den tiden då vi hade problem att vinna derbyn. Då kallade man det Råsundaspöket och det kändes att oavsett hur bra vi spelade gick det inte att vinna.

 - Vi har ett mentalt övertag på dem. 


TROLIGA DERBYELVOR

HAMMARBY

Ögmundur Kristinsson

---

Birkir Mar Saevarsson

Joseph Aidoo 

Marcus Degerlund 

Mats Solheim 

---

Kennedy Bakircioglu 

Serge-Junior Martinsson 

---

Fredrik Torsteinbö

Björn Paulsen 

Pa Dibba

---

Romulo


DJURGÅRDEN

Andreas Isaksson

---

Felix Bejimo

Niklas Gunnarsson

Jacob Une Larsson

Elliot Käck

---

Kevin Walker

Kim Källström

---

Magnus Eriksson

Kerim Mrabti

Othman El Kabir

---

Gustav Engvall

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.