Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Kennedy: "Det har känts förnedrande"

Kennedy Bakircioglu placerats i 20 olika klubbar av alla rykten. För första gången berättar han nu vad som är sanning. Att han inte vill till IFK Göteborg, var nära kontrakt med en turkisk storklubb och att det italienska ryktet var "rena skämtet".
Kennedy Bakircioglu var bara timmar från att skriva på för en storklubb.
Nu har han ledsnat på alla galna rykten.
- Det har känts förnedrande.
Proffsryktenas man har bytt skepnad. Tidigare handlade det om Kim Källström. Nu heter Sveriges mest "beryktade" lirare Kennedy Bakircioglu. - 20 stycken? Är det så många klubbar som dragit i mig? Det känns otroligt mycket, säger han. - Intresset har bara ökat. Och i höst har det faktiskt känts sjukt stort. Enligt Kennedy spekuleras det alldeles för mycket i tidningarna. - Medierna kan göra dig till kung ena dagen. Och lika snabbt hänga ut dig som syndabock. Det har jag förstått nu.

Närmast med Besiktas

Men trots allt intresse står Kennedy fortfarande utan proffskontrakt. - Situtionen har varit svår. Det har jag fått känna av nu. Man funderar, vänder och vrider på allting. Om de nu inte vill ha mig, varför har så många varit här och kollat då? säger han. I listan av klubbar är det lätt att förvilla sig bland stora drakar och småklubbar. - Manchester United var ju spännande och Arsenal kändes stort. Men jag har hela tiden trott på en mindre klubb för att det gynnar min utveckling bäst, säger Kennedy. - Storklubbarna köper bara ännu, ännu bättre fotbollsspelare än vad jag är. Vilka har du varit närmast kontrakt med? - Besiktas låg väldigt nära till hands 2002. Deras sportchef och president var här och träffade både mig och Hammarby. Där var jag bara timmar från att skriva på. Men det ebbade ut.

Bara att bestämma sig

Precis som så många andra. - De flesta klubbar är ju himla försiktiga med nya spelare. Ekonomin är knaper och kostnaderna stora. De vill ju inte kasta pengarna i sjön. Försiktighet eller inte, Kennedy har bestämt sig. - Jag ska bli proffs. Och det finns klubbar som är intresserade. Det är bara jag som ska bestämma mig. Tränar du med Hammarby? - Nej, det gör jag inte. Även om det känns konstigt när grabbarna kör i gång utan mig. Men jag håller i gång själv för att inte tappa för mycket.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!