Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Kan vara avgörande för stjärnans framtid

Foto: MATTHEW CHILDS / AP TT NYHETSBYRÅN
Foto: DANIEL LEAL OLIVAS / AP TT NYHETSBYRÅN
Foto: DANIEL LEAL OLIVAS / STELLA PICTURES / PA

Gareth Bale gjorde två mål och två assist i sin senaste match.
Ett trendbrott som kan vara avgörande för både honom och Tottenham. 

– Jag har bara spelaren på lån och jag försöker få honom att prestera som bäst i Tottenham, säger José Mourinho enligt The Guardian. 

I mitten av september förra året stod det klart att Gareth Bale skulle återvända till Tottenham, klubben han slog igenom i för att sedan säljas dyrt till Real Madrid. Tiden i den spanska storklubben präglades av prestigefulla titlar där Bale många gånger spelade rollen som hjälte. Men walesaren skulle under de senare åren i klubben transformeras till en sömning skadedrabbad bänknötare i Zinedine Zidanes frysbox. 

När lånet till Tottenham annonserades kunde inte kretsen kring klubben låta bli att drömma om att kanske få se en Bale i formen han hade i sina fornstora dagar. Det scenariot har dock låtit sig vänta på. Kanske har 31-åringen dragit något mer på smilbanden från bänken i Tottenham men likt i Spanien har speltiden varit sparsam.

I februari rapporterade medier som Marca och The Times att Londonklubben inte ens överväger att behålla Bale när lånet går ut i sommar. 

Men kanske kan senaste tidens trendbrott vara vändningen Gareth Bale väntat på. 

Allen: ”Tror att vi alla vet” 

I Tottenhams senaste match mot Burnley stod Gareth Bale för två mål och två assist och för första gången på länge spelade walesaren med ett markant självförtroende. Och löpningarna som tränare José Mourinho saknat – var äntligen där. 

– Ibland skriver folk saker, och ibland, tycker några av er om att hitta på olika berättelser, ni behöver skriva något och ibland säger ni saker som inte är sant men det finns inte en enda tränare i världen som inte spelar Gareth Bale om Gareth Bale är i bra form. Det finns inte en enda, men nu är han bättre, säger tränaren enligt TalkSport. 

– Det är inte bara de två målen han gjorde, det är hela hans fysiska prestation. Nu är han inte blek. Nu kan han växla upp och ned i sina löpningar och det bidrar mycket. 

Sajten har även pratat med Tottenhamlegenden Clive Allen som tror på Bale:

– Jag tror att vi alla vet. Gareth Bale har så mycket kvalitet och så mycket klass, sakta men säkert börjar vi se det, säger han. 

”Real Madrid har allt i deras händer”

Tottenham ligger just nu på åttondeplats i Premier League och går nästa vecka in i viktiga matcher i Europa League. Samtliga uppgifter kommer att betyda mycket för både Bale och klubben som har högre ambitioner än där de för tillfället är placerade. 

Men just nu är det oklart vad som händer i sommar för Gareth Bale.

– Du borde kontakta dina kolleger i Madrid, och sen borde de fråga Zidane. För Gareth är en Real Madrid-spelare. Han är ingen Tottenhamspelare. Real Madrid har allt i deras händer. De har spelaren. Jag har bara spelaren på lån och jag försöker få honom att prestera som bäst i Tottenham, säger José Mourinho enligt The Guardian. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.