Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Kan straffas stenhårt efter raseriutbrottet

Efter matchen anklagade Messi domarna för att favorisera Brasilien.Foto: PRESSINPHOTO / PRESSINPHOTO/SIPA USA SIPA USA
Messi fick rött kort efter ett gruff med Gary Medel. Foto: RICARDO MOREIRA / IMAGO IMAGES / FOTOARENA WWW.IMAGO-IMAGES.DE
Messi.Foto: XINHUA/AVALON.RED / STELLA PICTURES/XINHUA/AVALON.RED B950

Lionel Messi gick till frontalangrepp mot det sydamerikanska fotbollsförbundet och kallade Copa America korrumperat.

Nu kan storstjärnan straffas ordentligt.

AS skriver att Messi kan bli avstängd från landslagsspel i två år.

Argentina knep bronspengen i Copa America.

Men den stora snackisen handlade om Lionel Messis röda kort i den första halvleken.

I en situation med Chiles Gary Medel tilldelades spelarna var sitt rött kort, det första för Lionel Messi sedan landslagsdebuten 2005.

Efteråt var han skogstokig och menade att turneringen var riggad. Messi nobbade också prisutdelningen och stannade kvar i omklädningsrummet i stället för att plocka ut sin bronsmedalj tillsammans med sina lagkamrater i det argentinska landslaget.

– Han var upprörd i omklädningsrummet över hela situationen. Han är bekymrad över vad som pågår i det sydamerikanska fotbollförbundet, sade lagkamraten Sergio Agüero enligt Diario Sports reporter Juan Arango. 

Lionel Messi själv:

– Turneringen är riggad för Brasilien. Ingen tvekan om det. Förhoppningsvis kommer domarna och VAR inte lägga sig i för mycket utan låta Peru får en chans i finalen. Men det ser jag som föga troligt. Jag vill inte vara en del av det här fusket längre, sade han då. 

Lionel Messi kan stängas av i två år efter utbrottet

Nu kan Messi straffas för sina handlingar.

Enligt AS kan Messi bestraffas med två års avstängning från landslaget om det sydamerikanska förbundet väljer att straffa honom.

Det skulle innebära att Messi missar Copa America på hemmaplan nästa sommar likväl som Argentinas VM-kval till VM i Qatar 2022.

Det är inte första gången under mästerskapet Messi lackat ur på domarna.

Efter förlusten mot ärkerivalen Brasilien gick motorsågen varm.

– Domarna hade massa skit. Domaren kollade inte ens på VAR och det är ofattbart, sade han då.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.