Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Kan straffas efter orden om Trump

Foto: MATTHEW CHILDS / REUTERS BILDBYRÅN
Foto: BEVILACQUA GIULIANO/ABACA / BEVILACQUA GIULIANO/ABACA STELLA PICTURES
Foto: TNS/ABACA / STELLA PICTURES/TNS/ABACA

Diego Maradona är i blåsväder igen.

Efter en match i Mexiko tillägnade han Venezuelas kontroversielle president segern – och kallade Donald Trump för ”tyrann”.

Nu utreds argentinaren, skriver The Sun. 

En av tidernas största fotbollsspelare lever numera ett liv i den mexikanska division två-periferi. I somras skrev Diego Maradona, 58, på som ny tränare för den lilla klubben Dorados.

– Jag är här för att jobba och för att ge mitt hjärta, sa argentinaren till BBC efter att kontraktet var påskrivet.

Klubben ligger fyra i tabellen efter fyra spelade matcher och det är ingen hemlighet att målet är att ta klivet upp i högstadivisionen.

Genom åren har Diego Maradona hamnat i en rad olika skandaler, inte heller det någon hemlighet, och nu är det dags igen. Flera mexikanska medier har uppmärksammat tränarens utspel efter den senaste ligamatchen.

Foto: VLADIMIR PESNYA / SPUTNIK/IBL SPUTNIK

Maradona utreds efter utspelet

Efter segern mot Tampico Madero gick Maradona till attack mot USA:s president Donald Trump – och passade i samma veva på att hylla Venezuelas minst sagt omstridde president Nicolas Maduro.

– Jag vill tillägna Nicolas Maduro den här segern eftersom ”jänkarna” är världens sheriffer och tror att de kan krossa oss för att de har den största bomben i världen, säger Maradona enligt The Sun. 

– Men inte oss. Tyrannen de har som president (Donald Trump) kan inte köpa oss.

 

 

 

Utspelet kan få konsekvenser då det inom mexikansk fotboll är förbjudet för tränare att uttala sig politiskt i samband med matcher. En talesperson från det mexikanska fotbollsförbundet bekräftar att man startat en utredning mot den argentinske ikonen.

Det är inte första gången som Diego Maradona uppmärksammas för sina politiska utspel. Så sent som i januari lade han upp en bild på sig själv och Venezuelas president på Instagram och för tre år sen var han på plats när Kubas mångårige ledare Fidel Castro begravdes.