Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Kan Real ha råd att inte köpa Haaland?”

Mino Raiola.
Foto: ITALY PHOTO PRESS / ZUMA PRESS/IBL
Erling Braut Haaland.
Foto: MAIK HÖLTER/TEAM2SPORTPHOTO VIA WWW. / IMAGO IMAGES/TEAM 2 WWW.IMAGO-IMAGES.DE

Real Madrid har visst råd med Erling Braut Haaland.

Det hävdar spelarens agent Mino Raiola som samtidigt vänder på frågeställningen.

– Kan Real Madrid ha råd med att inte köpa Haaland? Och Barça?, säger Raiola till AS.

Erling Braut Haaland, 20, är eftertraktad av alla världens största klubbar.

Nu har norrmannens agent Mino Raiola gjort en längre intervju med den spanska tidningen AS där han pratat om framtiden.

– Som för alla stjärnor kommer fotbollen i första hand och därefter kommer allt annat. Det finns inget annat. Cristiano (Ronaldo), (Zlatan) Ibrahimovic... Alla har satt fotbollen först i sitt liv. Haaland vet inte vilka restauranger som finns i Dortmund, han studerar för att kunna bli en bättre fotbollsspelare, han tränar hårt. I slutändan är de största mästarna de mest enkla. Och det är viktigt att ha en bra kvinna vid sin sida, det är fundamentalt. Att skapa en bra omgivning, säger Raiola.

Raiola om Haalands framtid

Raiola säger att han ännu inte bryr sig om var Haaland vill spela i framtiden.

– Det intresserar mig inte vad han säger nu. Han måste säga det till mig när jag har allt klart för mig i mitt huvud och kan skapa en meny och lägga den på hans tallrik: ”Vi har det här, det här och det här”. Just nu kan vi inte göra det. Det vi vet nu är att Dortmund var väldigt seriösa när de sa till oss att ”Vi säljer honom inte”. Det är ett som är säkert.

Real Madrids president Florentino Pérez hävdade att varken Real Madrid eller några andra storklubbar skulle ha råd att köpa stjärnor som Erling Braut Haaland eller Kylian Mbappé i samband med att Super League upplöstes.

Raiola: ”Alla skulle kunna ha råd”

Mino Raiola ger dock inte mycket för Pérez ord.

– Om de har råd vet jag inte, för jag har inte studerat deras finanser. Men jag tror att de har det. Jag tror att alla skulle kunna ha råd. Men det finns en annan fråga: Kan Real Madrid ha råd med att inte köpa Haaland? Och Barça?, säger Raiola till AS.

– Det är komplicerat men inte omöjligt. Det är ett jobb för den som styr klubben. Det är samma för klubben som för spelarna. Det kommer ett tåg och du går på det eller inte. Det är den stora frågan.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.