Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Historiska siffrorna när City krossade Chelsea

Raheem Sterling inledde målskyttet. Foto: RYAN BROWNE/BPI/REX / RYAN BROWNE/BPI/REX/IBL REX FEATURES
Sergio Aguero gjorde hattrick. Foto: RYAN BROWNE/BPI/REX / RYAN BROWNE/BPI/REX/IBL REX FEATURES
Maurizio Sarri och hans Chelsea hade ingen rolig kväll på jobbet. Foto: NIGEL RODDIS / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN

Manchester City krossade Chelsea på hemmaplan och vann med 6-0 efter hattrick av Agüero. 

Resultatet är historiskt då det var första gången Chelsea släpper in sex mål i en och samma match sedan Premier League startades.

Två nyanser av blått, tabelltvåan mot tabellfemman, Manchester City mot Chelsea. Förväntningarna på matchen var höga, framför allt på hemmalaget City. 

Och efter bara fyra minuter var det dags. En snabb frispark slagen av De Bruyne till Bernardo Silva som till slut hittade in med en boll till Raheem Sterling som säkert stänkte dit 1-0 till Manchester City. 

– Vi måste titta på det här erbarmligt dåliga försvarsspelet, säger experten Martin Åslund i Viasats sändning. 

Bara någon minut senare fick Sergio Agüero ett superläge efter en upprullning av City i Chelsea straffområde. Bernardo Silva serverade argentinaren som missade öppet mål och han kunde inte tro sina ögon. 

– Vad gör karln?! Han missar öppet mål, han blir nästan förvånad hur naken han blir, utbrister kommentatorn Niklas Holmgren i Viasats sändning. 

Agüero blev matchens lirare och sa så här om missen bland annat. 

– Det händer ibland, det viktigaste var att vi vann. Nu ska vi fortsätta på samma sätt, säger han. 

Agüero gjorde drömmål

I den 15:e minuten fick dock Agüero revansch efter supermissen. Han fick bollen av vänsterbacken Zinchenko och gjorde ett drömmål när han placerade bollen i krysset. 

Ett par minuter senare ökade han också på till 3-0 efter en slarvig nick av Ross Barkley som Agüero utnyttjade och rullade in hans andra för kvällen. 

Chelsea hade förtvivlat svårt att komma till riktigt bra lägen under den första halvleken och efter bara 25 minuter kom så även 4-0. Ilkay Gündogan placerade säkert in ett skott som Kepa Arrizabalaga inte kunde nå. 

https://twitter.com/Squawka/status/1094652527512043520

Fullbordade sitt hattrick

Värre skulle det bli för Londonklubben. I den 56:e minuten stod Cesar Azpilicueta för ett väldigt klumpigt försvarsspel när han kapade Raheem Sterling i straffområdet och Mike Dean pekade på straffpunkten. Då klev skyttekungen Sergio Agüero fram och fullbordade sitt hattrick. Han noterades därmed för sitt 17:e mål i ligan den här säsongen. 

Som om 5-0 inte var nog så gjorde även City 6-0 i den 80:e minuten genom Raheem Sterling som därmed gjorde sitt andra mål i matchen. Förnedringen var redan innan 6-0-målet ett faktum, men när det sjätte målet föll så innebar det att det är första gången Chelsea släpper in sex mål i en match sedan starten av Premier League. 

Resultatet innebär att Manchester City går upp i serieledning med en match mer spelad än konkurrenten Liverpool. 

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!