Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Kan få två miljoner i böter - för sina skor

Manuel Neuer, till vardags i Bayern München. Foto: SHUTTERSTOCK / SHUTTERSTOCK
Manuel Neuer anländer till Tysklands landslagssamling - i fel skor. Foto: FRIEDEMANN VOGEL / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN

Manuel Neuer, 33, anlände till den tyska landslagssamlingen i nya sneakers.

En viss detalj på skorna kan nu kosta målvakten en hel del pengar. 

Neuer riskerar drygt två miljoner kronor i böter, skriver tidningen Bild. 

Tysklands EM-kvalgrupp ser ut att få ett högdramatiskt avgörande.

Att Die Mannschaft skulle utmanas av Holland i gruppen var knappast en högoddsare, men att Nordirland skulle blanda sig in i leken om gruppsegern var det sannolikt inte lika många som trodde.

I går spelade det tyska landslaget 2-2 i en träningsmatch mot Argentina och på söndag ställs Jogi Löws gäng mot Estland på bortaplan. Nu uppmärksammar tidningen Bild något som hände när de tyska stjärnorna anlände till sitt hotell för att påbörja landslagssamlingen.

Tidningen skriver att målvakten Manuel Neuer, 33, riskerar minst sagt dryga böter efter att ha kommit till landslagssamlingen i fel skor. Bayern München-stjärnan bar ett par vita sneakers från det franska märket Veja.

Neuers nya skor kan kosta honom två miljoner

Skorna kostar inte mycket mer än 1 000 kronor, men då Neuer har ett personligt skokontrakt med Adidas – som också levererar landslagets kläder – så riskerar han nu böter på nästan 2,2 miljoner kronor, skriver Bild.

Oliver Brüggen, talesperson för den tyska sportjätten, bekräftar att Neuer brutit mot reglerna.

– Som Adidas kontraktsspelare uppmanas Manuel Neuer att bära våra produkter. Vi kommer att diskutera det här specifika fallet med spelaren, säger Brüggen.

Det är inte första gången Manuel Neuer, som har en månadslön på nästan 14 miljoner kronor, bryter mot överenskommelsen med Adidas. Enligt Bild har Neuer tidigare straffats av Adidas efter att ha burit en tröja från märket Champion under en presskonferens med Bayern München.

Den gången ”klarade han sig undan” då han kom överens med Adidas om att skänka nära 600 000 kronor till välgörenhet.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.