Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Källströms comeback – blir ny expert i TV4

Janne Andersson inte nöjd med nya beskedet från Folkhälsomyndigheten.
Kim Källström gör comeback som expert.
38-åringen är klar för TV4 och C More.
Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN
Förra året sa han upp sig från Discovery för att gå en av Uefas utbildningar.
Foto: JONAS EKSTRÖMER/TT / TT NYHETSBYRÅN

Kim Källström, 38, blir ny expert i TV4 och C More. 

Han gör sin debut i tv-kanalen redan i helgen, i samband med Sveriges match mot Frankrike i Nations League. 

– Det ska bli kul att göra tv och vara en del av ett lag igen, säger Källström i ett pressmeddelande. 

Kim Källström avslutade sin långa karriär, som innehöll bland annat två SM-guld, spel med klubbar som Lyon och Arsenal samt 131 landskamper 2017. 

Redan under sitt sista aktiva år arbetade Källström som expert i Discoverys fotbollssändningar, och fortsatte med det fram till vintern 2019. Då sa han upp sig för att sätta sig i skolbänken på nytt, han skulle gå Uefas utbildning för tidigare spelare som vill jobba som sportchef, klubbchef eller annan klubbledare. 

Kim Källström blir ny expert i TV4

Men nu återvänder han till tv-rutan som expert i TV4 och C More. Redan med start i helgen kommer Källström att synas i kanalens sändningar från Nations League. 

– TV4:s och C Mores planer är intressanta och jag ser fram emot att hoppa på tåget, säger Kim Källström i ett pressmeddelande. 

– Champions League och svenska landslaget var det absolut roligaste att spela som aktiv och att nu få jobba med det efter karriären känns verkligen spännande. Det är inspirerande att jag får chansen att följa fotbollen på allra högsta nivå. 

Förutom att vara expert under sändningarna av landslagsfotbollen så kommer Kim Källström även att jobba med UEFA Champions League, som från och med hösten 2021 sänds TV4 och C Mores kanaler.


◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.