Kim Källström rev och slet när han fick chansen från start. Dessutom smällde han 2-0 mot Kiev.
Kim Källström rev och slet när han fick chansen från start. Dessutom smällde han 2-0 mot Kiev.

Källström superkväll - sänkte Kiev

Publicerad
Uppdaterad
Kim Källström visade superklass.
Svenskens genombrott och mål säkrade Lyons bortaseger i Champions League.
- Det här är ett världsnummer i alla delar, säger Viasat-experten
Franska ligaledarna Lyon med Kim Källström i startelvan körde över Dynamo Kiev på bortaplan. Brassen Juninho skruvade läckert in 1-0 på frispark i 31:a minuten och sju minuter senare stal Kim Källström showen. Trots tung plan i kalla Ukraina visade Källström total behärskning när han bröt in från höger i Kievs straffområde innan han smackade in 2-0 med vänsterfoten. Bollen strök målvakten Taras Lutsenkos vänsterstolpe. Det var hans första mål i Champions League i första matchen från start. - Det är ett världsklass i alla delar. Han är på väg att snubbla men lugnar ned sig och slår in bollen. Det är otroligt skickligt gjort, säger Viasat-experten Bosse Petersson.

Lyon i topp

Kim Källström drog på sig en varning i 69:e minuten då han blev lite för aggressiv. Fem minuter in på andra halvlek satte Florent Malouda 3-0 och dödade matchen. Lyon har inlett Champions League med tre raka segrar och toppar sin grupp före Real Madrid. - Den här gruppen är nog klar, Lyon går vidare, säger Viasat-experten Thomas Nordahl.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag