Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Kacaniklic nära flytt till Skandinavien

Alexander Kacaniklic spelade för Hammarby mellan 2019-2021
Foto: MAXIM THORE / BILDBYRÅN
Foto: BILDBYRÅN

Den norska storklubben Rosenborg är på jakt efter Alexander Kacaniklic. Kontraktet förväntas att bli klart innan fredag. Det uppger norska Nettavisen.

Den svenska yttermittfältaren Alexander Kacaniklic sägs lämna Hajduk Split för Rosenborg. Det fick två stora norska nyhetssajter besked om på onsdagsmorgonen. Enligt Nettavisen så är den förre landslagsmannen i konkreta förhandlingar med det norska storlaget.

Transferfönstret stänger på fredag kväll vilket gör att Rosenborg vill få klart ett avtal så fort som möjligt.

30-åringen lämnade Hammarby förra året för att flytta till Kroatien för spel i Hajduk Split. Han har tidigare representerat klubbar som Liverpool, Fulham, Watford och Burnley. Han har dessutom gjort 21 landskamper för Sverige.

Rosenborg jagar titeln

Rosenborg är det historiskt mest framgångsrika lag i Norge. De har vunnit ligan 26 gånger och kvalificerat sig till Champions League vid 11 tillfällen.

Senast de vann ligan var 2018 och slutade på en femteplats förra året.

Rosenborg har för tillfället fyra andra svenska spelare i laget. Även klubbens sportchef – Mikael Dorsin, är svensk. Dorsin verkar alltså nu vara på jakt efter ännu fler spelare från grannlandet.

Zlatan Ibrahimovics pik till Elanga

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.