Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Kacaniklic bryter sitt kontrakt med Nantes

Alexander Kacaniklic 2015.Foto: JOE TOTH/BPI/REX / JOE TOTH/BPI/REX REX FEATURES
Alexander Kacaniklic i landslagsdressen 2014. Foto: NILS PETTER NILSSON

Alexander Kacaniklic bryter kontraktet med Nantes i Ligue 1.

Den svenske mittfältaren är därmed bosmanspelare.

Att den förre Fulhamspelaren och svenske landslagsmannen bryter sitt kontrakt väntas bli officiellt inom kort.

Det var 2012 som Alexander Kacaniklic slog igenom på allvar. 

Efter att ha varit ungdomsproffs i Liverpool skrev han på för Fulham. Han debuterade i Premier League med Fulham där han spelat totalt 100 matcher, gjorde fyra mål under en säsong och tog också en ordinarie plats i det svenska A-landslaget. Där var han bland annat med i VM-kvalet till mästerskapet i Brasilien där Sverige slogs ut i Play off mot Portugal.

Skrev på sommaren 2016 

Men efter en turbulent sista tid i Fulham, med tränarbyten och degradering till The Championship, skrev Alexander Kacaniklic på för Ligue 1-klubben Nantes sommaren 2016. Kontraktet sträckte sig till sommaren 2020 och till en början var också svensken ordinarie i startelvan. Han gjorde 17 matcher första säsongen i sin nya klubb - och totalt blev det 31 matcher och fyra framspelningar för svensken under sin tid i Frankrike. Men nu lämnar han klubben. 

Bryter kontraktet med FC Nantes

Enligt SportExpressens uppgifter står det nu klart att Kacaniklic bryter kontraktet med Nantes. Parterna har kommit till en lösning där spelaren köps ut från den återstående tiden av sitt kontrakt. Därmed är den 27-årige helsingborgaren bosmanspelare vilket gör att han är fri att gå till den klubb som vill värva honom.

Gjort 19 A-landskamper 

Kacaniklic har under sin karriär representerat Liverpool, Watford, Fulham, Burnley, FC Köpenhamn och Nantes. Han har sammanlagt gjort 47 Premier League-matcher, gjort fem mål och sju framspelningar samt gjort 19 A-landskamper och tre mål för det svenska landslaget.

SportExpressen har sökt Alexander Kacaniklic för en kommentar. 

 

FÅ BÄST KOLL! Missa inga nyheter om ditt favoritlag – få största nyheterna i Messenger

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.