Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Janne reste till Milano – för möte med Zlatan

Träffades i Milano.
Foto: ELISA FERRARI/TT / TT NYHETSBYRÅN
Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN

Zlatan Ibrahimovic öppnade upp för en återkomst i landslaget. 

Då reste och Janne Andersson till Milano. 

Under torsdagen träffades förbundskaptenen och Zlatan i ett möte.

- Mötet var mycket bra och givande, och vi är överens om att fortsätta dialogen framåt, säger Janne Andersson i ett pressmeddelande. 

Zlatan Ibrahimovic vann sin tolfte guldboll och i samband med det så öppnade han för en återkomst i det svenska landslaget i en intervju med Aftonbladet

– Så när du säger till mig: ”Saknar du landslaget?”. Yes. För jag vill vara i Friends arena, jag vill att det ska vara den gula muren eller den gula väggen eller vad vi nu kallar den. Man kommer ut, man har den gula tröjan och man ser att det är fullsatt... Om jag saknar det? Såklart. Den som inte saknar det – han har redan avslutat sin karriär. Och jag har inte avslutat min karriär, sa Zlatan i intervjun. 

Zlatan tryckte dock på att det var upp till Janne Andersson att ta kontakt, något Andersson senare under onsdagen öppnade för. 

– Vad gäller frågan om spel i landslaget uppfattar jag det som att Zlatan nu uttalar sig på ett sätt han inte gjort tidigare. Det gör att det känns naturligt att vi har någon form av kontakt framöver, sa Andersson i ett uttalande. 

Möttes i Milano 

Och kontakt togs direkt. 

Redan under onsdagskvällen reste också förbundskapten Janne Andersson och förbundets generalsekreterare Håkan Sjöstrand till Milano och under torsdagen hölls ett möte med Zlatan, det meddelar förbundet i ett pressmeddelande. 

– När Zlatan öppnade upp för spel i landslaget kändes det naturligt och viktigt att träffas och diskutera detta så snart som möjligt. Jag är glad att vi lyckades få till ett möte så snabbt, säger Janne Andersson. 

Dörren till en comeback i landslaget är alltjämt öppen. 

– Mötet var mycket bra och givande, och vi är överens om att fortsätta dialogen framåt, säger förbundskaptenen.

SportExpressen har varit i kontakt med Håkan Sjöstrand som inte vill kommentera mötet ytterligare utan hänvisar till Janne Anderssons uttalande i pressmeddelandet. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.