Svenskens succé: Blir yngst någonsin

Foto: RUNE MATHIESEN / AVALON / STELLA PICTURES/RUNE MATHIESEN / AVALON AVALON
Foto: ©ANDERS KJæRBYE / ANDERS KJæRBYE BILDBYRÅN
Foto: ©ANDERS KJæRBYE / ANDERS KJæRBYE BILDBYRÅN

Roony Bardghji, 16, har gjort mål i ligan för FC Köpenhamn.

En historisk fullträff.

Den svenske talangen är den yngste målskytten någonsin i danska högstaligan.

– Det var fantastiskt. Det gick snabbt, jag kom emot och fick bollen och plötsligt öppnade det upp sig helt framför mig, säger Bardghji till TV3+.

Matchen i den danska högstaligan stod 1-1 när Bardghji slog till och fixade gästernas ledningsmål. 

Fullträffen var den svenske talangens första i A-laget och gör honom till den yngste målskytten någonsin i Superligaen – 16 år och 13 dagar.

Yttern Bardghji debuterade förra helgen, då lämnade han planen mållös, men mot Ålborg fick han utdelning. Efter ett fint väggspel på högerkanten skickade han i väg ett distansskott förbi hemmakeepern.

Roony Bardghji historisk

– Det var fantastiskt. Det gick snabbt, jag kom emot och fick bollen och plötsligt öppnade det upp sig helt framför mig. Då tänkte jag att jag skulle skjuta. Det var perfekt, säger Bardghji till danska TV3+ enligt Fotbollskanalen.

– Det är självklart en fantastisk känsla jag har just nu, jag är otroligt glad men samtidigt väldigt glad för lagets skull också. Det var en viktig match, så att kunna hjälpa laget med att göra mål är det viktigaste för mig.

William Boving ökade på till 3-1 strax före paus och därefter blev det inga fler mål i matchen.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.