Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

”Maskar redan efter den första minuten”

Caroline Seger jublar över sitt 3-0-mål.
Foto: MATHIAS BERGELD / BILDBYRÅN
Caroline Seger.
Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN

GÖTEBORG/STOCKHOLM. Sverige hade inga problem med att vinna mot Georgien.

Men det var ett ineffektivt blågult lag som tog hem VM-kvalmatchen med 4-0.

Dessutom var förbundskaptenen Peter Gerhardsson irriterad på motståndarna och domarna.

– Målvakten maskar redan efter första minuten, då vill jag påtala det, säger Gerhardsson.

Biljetterna på Gamla Ullevi var slutsålda och Sverige gick in som storfavoriter till VM-kvalmatchen mot Georgien. Blågult var också nära att ta ledningen direkt när målvakten Tatia Gabunia tappade bollen framför fötterna på Lina Hurtig som träffade stolpen.

Sverige lyckades sedan med ytterligare en ramträff när Filippa Angeldahl avlossade från distans. Bollen träffade undersidan av ribban och Tatia Gabunia i målet fick den sedan i ansiktet innan den studsade i väg.

Vackra mål från Sverige

Med fem minuter kvar till paus kunde inte ens Gabunias ansikte rädda Georgien. Målvakten stötte ut ett inlägg men på returen var Filippa Angeldahl på plats och tog emot bollen på volley. Medan bollen fortfarande var i luften dunkade hon sedan in 1-0 till Sverige.

Innan halvleken tog slut hann Sverige med ytterligare ett snyggt mål.

Bollen studsade fram till Magdalena Eriksson efter en frispark och Eriksson, som stod med ryggen mot mål, använde klacken för trycka in 2-0.

I den andra halvleken fortsatte Sverige skapa chanser men precis som under den första halvleken hade laget svårt att utnyttja sina lägen. Bollen räddades på mållinjen, Stina Blackstenius sköt rakt på målvakten och Sofia Jakobsson nickade över i ett öppet läge från bara ett par meters håll.

Seger gjorde mål på straff

Till sist kom det tredje målet när Magdalena Eriksson revs ner i straffområdet. Caroline Seger klev fram och rullade in straffen. Det var hennes första straff för landslaget sedan den avgörande straffmissen mot Kanada i OS-finalen.

Caroline Seger hann sedan med ytterligare ett mål innan matchen var slut när hon fick öppet mål, framnickad av Magdalena Eriksson.

4-0-segern var den andra på två matcher i VM-kvalet för Sverige efter en inledande vinst med 1-0 borta mot Slovakien.

– Jag känner att det hade behövt vara flera mål, vi har mer än 40 avslut i matchen. Det är självklart att vi vill ha fler mål, säger förbundskaptenen Peter Gerhardsson.

– Effektiviteten är inte tillräckligt bra, vi hade kunnat ha ett par mål redan efter ett par minuter.

Gerhardsson var också irriterad över att Georgien tog lång tid på sig när de skulle sätta i gång spelet. Han var på fjärdedomaren under matchen.

– Målvakten maskar redan efter första minuten, då vill jag påtala det. Vad är det som gäller med regler? Är det bara sista tio man varnar eller? Sen är det även med extratiden, de la knappt på något i den första halvleken men sju i den andra. Sen om det är någon kompensation för tiden i första, det vet jag inte.

Caroline Seger efter segern

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.