Foto: BESTIMAGE / STELLA PICTURES / FAMEFLYNET FAMEFLYNET FRANCEFoto: BESTIMAGE / STELLA PICTURES / FAMEFLYNET FAMEFLYNET FRANCE
 Foto: BESTIMAGE / STELLA PICTURES / FAMEFLYNET FAMEFLYNET FRANCE
Foto: JB AUTISSIER / JB AUTISSIER / PANORAMIC/IBL PANORAMICFoto: JB AUTISSIER / JB AUTISSIER / PANORAMIC/IBL PANORAMIC
 Foto: JB AUTISSIER / JB AUTISSIER / PANORAMIC/IBL PANORAMIC

PSG-chef utreds nu – för mutbrott

Publicerad

Paris Saint-Germains starke man Nasser al-Khelaifi är i blåsväder.

Shejken kommer att utredas för mutbrott, bekräftar den schweiziska åklagarmyndigheten. 

 

Nasser al-Khelaifi är en av fotbollsvärldens mäktigaste män. Han är ordförande i Paris Saint-Germain och betraktas som huvuddirigenten bakom klubbens köp av Zlatan Ibrahimovic och Neymar. 

Han och klubben har också anklagats för att bryta mot Uefas financial fair play-regler. Men det är inte därför han nu utreds av de schweiziska åklagarmyndigheterna. 

Al-Khelaifi och Fifas före detta generalsekreterare anklagas för att ha ingått i en korruptionshärva i samband med att sändningsrättigheter till kommande VM-slutspel har sålts till olika aktörer. 

Misstänks för mutbrott

Al-Khelaifi var med och grundade den arabiska tv-jätten beIN Sports. 

Det finns också dokumenterat täta kopplingar mellan beIN Sports och QSI, som äger PSG. Både Al-Khelaifi sitter i beIN Sports styrelse. 

PSG har än så länge inte kommenterat utredningen. 

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag