Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Här får hon priset för första gången

Foto: TV4
Foto: TV4
Foto: JON SUPER FOR THE FA/SHUTTERSTOCK / JON SUPER FOR THE FA/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK
Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN

Magdalena Eriksson, 27, vinner Diamantbollen.

Chelseas lagkapten blev uttagen i årets lag i Women's Super League och får nu ännu ett fint pris.

– Jag har jobbat otroligt hårt för att komma dit där jag är i dag, säger Magdalena Eriksson i Fotbollsåret 2020 på TV4.

Magdalena Erikssons karriär har fått ytterligare ett lyft sedan hon var med och förde Sverige till VM-brons sommaren 2019.

Vänsterbacken tog över lagkaptensbindeln i Chelsea förra hösten och gjorde en så stark säsong i Women's Super League 2019/2020 att hon belönades med en plats i ”Årets lag” i ligan. 

Chelsea korades dessutom till ligamästare efter att coronaviruset avbrutit säsongen och Erikssons mål i den sista matchen som slutade 3-3 mot serietvåan Manchester City visade sig bli guld värt.

”Jag är väldigt hedrad och stolt över detta, särskilt det faktum att nästan halva laget är Chelsea-spelare”, skrev Eriksson på Instagram efter att ha tagits ut i årets lag.

Magdalena Eriksson vinner Diamantbollen

Nu har Magdalena Eriksson också fått den finaste utmärkelsen som en svensk fotbollsspelare kan få.

– Sydsvenskans och svenska fotbollförbundets pris Diamantbollen går 2020 till en hängiven, passionerad och noggrann back av yttersta världsklass som alltid gör allt för att bli ännu bättre. Hon är en kraftfull auktoritet, en given ledare, säger Sydsvenskans chefredaktör Jonas Kanje i Fotbollsåret 2020 på TV4 när Eriksson får ta emot priset.

– Jag känner mig otroligt hedrad och stolt och glad så klart, det är otroligt många man vill tacka. Det känns inte som att tiden räcker till men jag är jätteglad, säger Eriksson själv.

Tackar flickvännen Pernille Harder

– Först och främst är det de fyra viktigaste personerna i mitt liv, som är min mamma, pappa, syster och min flickvän Pernille (Harder). Utan dem hade det absolut inte varit möjligt och jag har dem att tacka för väldigt, väldigt mycket. Sedan är det givetvis lagkamrater i både Chelsea och landslaget och ledare i både Chelsea och landslaget som ger mig förtroende.

Eriksson säger att hon aldrig varit den största talangen i sin karriär. Det är annat som ligger bakom hennes första diamantboll.

– Jag har jobbat otroligt hårt för att komma dit där jag är i dag. Jag älskar fotboll och jag älskar att träna, säger hon i Fotbollsåret 2020 på TV4.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.