Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Systern i tårar – vädjar efter polisens besked: ”Snälla”

Emiliano Sala.Foto: REX/IBL / Rex Features
Cardiff-fans hedrade Sala på onsdagen.Foto: FRANCIS HAWKINS / SWNS / SWNS / TT / SOUTH WEST NEWS SERVICE TT NYHETSBYRÅN
Sala hade precis bytt klubb från franska Nantes till Cardiff.Foto: FRANCIS HAWKINS / SWNS / SWNS / TT / SOUTH WEST NEWS SERVICE TT NYHETSBYRÅN

Efter tre dagars intensivt sökande så meddelar polisen nu att de avbryter sökandet efter fotbollsspelaren Emiliano Sala. 

Beskedet har fått systern Romina att brista ut i gråt – och nu vädjar hon till polisen.

– Snälla, fortsätt leta.

Cardiff hade precis gjort den argentinska anfallaren Emiliano Sala till sin dyraste spelare någonsin när de betalade franska Nantes 150 miljoner kronor för att värva honom. Efter presentationen i Wales reste Sala till Nantes för att ta farväl av sina gamla lagkamrater, för att på måndagskvällen flyga tillbaka till Storbritannien. 

Men på tisdagsmorgonen kom uppgifter om att ett plan, som lyfte från Nantes med mål att landa i Cardiff, försvunnit någonstans utanför Channel Islands i den Engelska kanalen. Senast omvärlden hade kontakt med planet var vid 20-tiden på måndagen, lokal tid. 

Det var då Salas plan, ett litet Piper Malibuplan, försvann från radarn norr om Guernsey. Enligt polisen på kanalön hade piloten bett att få gå ner på lägre höjd kort innan flygtornet på Jersey förlorade kontakten med planet.

Polisen avbryter sökandet efter Emiliano Sala

Den lokala polisen i Guernsey har därefter i dagarna tre intensivt sökt efter Sala och hans flygplan, utan framgång. Redan under onsdagen sa räddningsledaren att de befarade att 28-åriga Sala samt flygets pilot Dave Ibbotson hade förolyckats. 

På torsdagen meddelar de att de avbryter sökandet helt. De skriver på Twitter att de efter totalt 80 timmars sökande nu menar att chansen att hitta någon överlevande är mikroskopisk. 

"Deras anhöriga har informerat om utvecklingen och mina tankar går till pilotens och passagerarens familjer just nu", skriver de. 

https://twitter.com/GuernseyPolice/status/1088455177361711104

Polisens sista hopp i sökandet efter Sala

Polisens sista hopp att hitta Sala och piloten var den lilla ön Burhou Island, ett reservat för lunnefåglar som ligger i den engelska kanalen. 

Rökpelarna över Burhou Island som fick folk att larma polisen. Foto: Twitter.

Daily Mirror skriver att lokalbefolkningen på torsdagsmorgonen larmat polisen om att de sett rök från vad de gissade var nödraketer komma från ön och vädjade till dem att genomsöka ön.

Räddningsledaren John Fitzgerald sa till att de genomsökt ön med flygplan och helikopter tidigare, men valde under torsdagen att genomsöka ön till forts. Sökningen var dock förgäves. Fitzgerald gissar att de rökpelare som folk trodde var nödraketer, med största sannolikhet var spår efter flygplan som flugit över ön. 

Under en presskonferens på torsdagen bröt Salas syster Romina ihop i tårar efter att ha mottagit beskedet att sökandet avbryts. Enligt The Sun säger hon så här:

– Jag vet i mitt hjärta att Emiliano är en fajter, och att han fortfarande lever. Snälla, ge inte upp sökandet.

Salas syster RominaFoto: Sky

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.