Pa Dibba säljs till klubb i Kina

Foto: PATRIK C ÖSTERBERG / MEDIABILD / IBL BILDBYRÅ
Foto: THERESE BACK/STELLA PICTURES

Pa Dibba säljs till en kinesisk klubb. 

Enligt SportExpressens uppgifter genomgår nu anfallaren läkarundersökningen på plats i Kina - och han var inte med när Hammarby startade upp träningen efter semestern. 

Går allt som det ska skriver han på inom kort. 

Det var för några dagar sedan som SportExpressen kunde avslöja att Pa Dibba var på väg att säljas till en klubb i Kina. Förhandlingarna var då långt gångna och Hammarby hade accepterat ett bud på spelaren. Nu befinner sig anfallaren på plats i Kina för att genomgå läkarundersökningen hos en klubb i andraligan,  och han var inte med när Bajen startade upp träningen igen på Årsta i dag med konditionstester. 

Säljs till kinesisk klubb

Den 30-årige anfallaren har gjort stor succé i allsvenskan den här säsongen och har varit en nyckelspelare i Stefan Billborns lagbygge. Detta trots att Dibba så sent som inför den här säsongen var på väg bort från klubben. 

– Får man konkurrens så vaknar man till mer. Känner man sig hotad på sin position så blir det mer fokus, det ska man egentligen ha även utan konkurrens, alla vill spela, men konkurrensen har höjt och hjälpt mig på vägen, har Dibba tidigare sagt, angående sin fina inledning på säsongen. 

Hammarby letar ersättare 

Men klarar han läkarundersökningen, vilket allt tyder på, så är spelaren alltså förlorad för Hammarby. Bajen har redan börjat att leta efter en ersättare till Dibba och har ett antal spår som klubben jobbar med. 


LÄS MER: Allsvenskan 2018 – spelschema, resultat, tabell. 

FÖLJ DITT LAG I ALLSVENSKAN: Få nyheter skickade i Messenger direkt till telefonen

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.