Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Krossade Örebro – trots tungt besked

Christoffer Nyman.
Foto: PETER HOLGERSSON / BILDBYRÅN

Christoffer Nyman tvingades gå ut tidigt.

Men trots den tunga skadan och flera stora målchanser för Örebro så vann IFK Norrköping rivalmötet med 3-0.

– Vårt mål är att komma topp tre och de här tre poängen kommer verkligen hjälpa oss, säger skyttekungen Samuel Adegbenro i Discovery Plus.

IFK Norrköping tog emot Örebro SK för en viktig allsvensk match under söndagen.

Bortalaget är i skriande behov av poäng botten av tabellen och var nära att ta ledningen ett par gånger i inledningen av matchen. Dels när Oscar Jansson var nära att tappa in ett skott från Nahir Besara och dels när Richard Friday nickade från nära håll.

Efter ungefär 20 minuters spel kom en tung smäll för Norrköping.

Christoffer Nyman skadad

Christoffer Nyman – som haft stora skadeproblem under säsongen – la sig ner på konstgräset efter en djupledsboll och han tvingades sedan lämna planen.

– Han tog sig för ljumsken. Det kändes som att han sträckte ut där och att det var något som högg till, säger experten Johan Arneng i Discovery Plus.

In i Nymans ställe kom Carl Björk och efter den tunga skadan kunde ”Peking” glädja sig åt ett mål bara fem minuter senare. ÖSK-backen Benjamin Hjertstrand stötte bollen i eget nät efter ett inlägg från Linus Wahlqvist i den 27:e minuten.

Adegbenro utökade

I andra halvlek var Örebro nära att kvittera ett par gånger om. Både Kevin Wright och Richard Friday fick helt öppna skottlägen i straffområdet men Wrights avslut täcktes undan och Friday träffade inte målet.

I stället gjorde allsvenskans skyttekung Samuel Adegbenro mål efter en timmes spel. Han vände runt vid straffområdeslinjen och placerade in sitt elfte mål för säsongen.

– Vi är väldigt väldigt glada. Vårt mål är att komma topp tre och de här tre poängen kommer verkligen hjälpa oss, säger Adegbenro i Discovery Plus efter matchen.

– Jag är glad. Jag vill tacka tränaren, tacka Gud och tack mina lagkamrater för det är deras jobb, inte mitt. 

Matchen slutade 3-0 till Norrköping efter ett hörnmål från Henrik Castegren och laget ligger på femte plats i allsvenskan allsvenskan. Örebro ligger näst sist.

– Det har varit en väldigt svår säsong för oss och de senaste matcherna har varit väldigt svåra. I dag gör vi ett självmål, har många chanser och många skott. Det verkar som att det krävs mycket för att vi ska göra mål, säger ÖSK-tränaren Vítor Gazimba i Discovery Plus.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.