Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Lagerbäck sparkas: ”Det är alltid tråkigt”

Lagerbäcks attack efter läckan: "Inte professionella"
Lars Lagerbäck.
Foto: VEGARD WIVESTAD GRØTT / BILDBYRÅN
Norges två största stjärnor Erling Haaland och Martin Ödegaard.
Foto: VEGARD WIVESTAD GRØTT / BILDBYRÅN

Lars Lagerbäck lämnar rollen som förbundskapten för Norges A-landslag. 

I stället tar FC Köpenhamns tidigare tränare Ståle Solbakken över. 

Det meddelar Norges fotbollsförbund under torsdagen i ett pressmeddelande

Även Lars Lagerbäck själv har kommenterat beslutet. 

– Det är alltid tråkigt att lämna ett lag som du arbetat med i många år, säger Lars Lagerbäck enligt norska VG


Den här artikeln går att kommentera. När du har läst får du gärna dela med dig av dina tankar längst ner.

Lars Lagerbäck tog 2017 över som förbundskapten för Norges A-landslag och skrev kontrakt över kvalet till VM 2022. Nu bekräftar Norges fotbollsförbund att kontraktet kommer att avbrytas i förtid efter att landslaget misslyckats att ta sig till EM-slutspelet 2021. 

Ny förbundskapten blir i stället Ståle Solbakken som nyligen fick sparken av FC Köpenhamn. Han tar över den 7 december. 

– Under hans (Lars Lagerbäcks) tid har vi fått fram en ny generation med landslagsspelare, som ihop med veteranerna lovar gott inför framtiden. Med Lars vid rodret har vi även lyft 40 placeringar på Fifa-rankingen. Vi vann också vår grupp i Nations League 2018 och vi var på god väg att ta ett steg till uppåt i höst, men vi lyckades dessvärre inte i play off-matchen för nästa års EM, säger förbundets ordförande Terje Svendsen i en kommentar på förbundets hemsida.

Lars Lagerbäck kommenterar också beslutet i ett eget pressmeddelande. 

– Det är alltid tråkigt att lämna ett lag som du har arbetat med i många år. Bland annat med tanke på våra supportrar som på ett väldigt bra sätt bidragit till våra prestationer och visat stor lojalitet på och utanför planen. Dessutom har spelargruppen med några undantag på alla sätt visat en professionell attityd och gjort mycket bra arbetsinsatser.

Pressmeddelandet avslutas med följande mening:
”Slutligen, kom bara ihåg varför man vinner fotbollsmatcher .....”

Kantats av bråk efter missade EM-slutspelet

Efter att de stod klart att Norge missar EM-slutspelet har bevakningen kring det norska landslaget handlat mycket om interna bråk

Det efter att anfallsstjärnan Alexander Sörloth, till vardags i Leipzig, kritiserat svenskens taktiska plan efter Norges förlust i EM-playoffen mot Serbien. Efter det interna bråket ska Norska VG fått ta del av uppgifter från en läcka inifrån landslaget. 

– Landslaget är enligt mig till för professionella spelare. Personer som läcker saker är inte bra för laget, de kallar jag för amatörer. Det stör den elitkultur du vill skapa. Det är definitivt inte bra, sa Lagerbäck om läckan enligt VG.

Lars Lagerbäck kommenterade senare även Alexander Sörloths beteende i ett pressmeddelande. 

– Jag tolererar att det finns oenigheter om fotbollsfrågor. Alexander kom dock med flera anklagelser som inte handlade om hur vi spelade vår fotboll, utan om att Per Joar Hansen och jag var inkompetenta som tränare både vad gäller ledning och fotboll. Efter 30 år i internationell fotboll har jag aldrig upplevt att en spelare gått över gränsen på det här sättet.

Lagerbäck har tidigare lett Sveriges, Nigerias och Islands A-landslag. 

KOMMENTERA ARTIKELN

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Expressen möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till expressen.se. Expressen granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Läs mer om kommentering här.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.