Kosovare Asllani klar för AC Milan

Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN

Förra veckan gick Kosovare Asllani ut och riktade hård kritik mot Real Madrid, klubben hon lämnade i maj.

Nu står det klart att den 32-åriga anfallsstjärnan har klart med en ny klubb – AC Milan.

”Jag är superexalterad över att få kalla AC Milan mitt nya hem”, skriver Asllani på sitt Instagramkonto.

Med en dryg vecka kvar tills det att fotbolls-EM i England sparkar så står det nu klart att den svenska stjärnanfallaren Kosovare Asllanis nästa klubbadress blir italienska AC Milan, något som klubben nu bekräftar på sin hemsida.

Efter att ha representerat Real Madrid i tre år så kommunicerade Asllani själv i maj att hon skulle lämna den spanska klubben. Och nu blir nästa anhalt alltså AC Milan där hon skriver ett kontrakt som sträcker sig över två år.

”Jag är stolt över att ha skrivit på för AC Milan över de kommande två säsongerna. Jag är superexalterad över att flytta till Italien, Milano och att få kalla AC Milan mitt nya hem”, skriver Asllani på sitt Instagramkonto.

https://www.instagram.com/p/CfcVY-zIFTi/

Hård kritik mot Real Madrid

Förra veckan, under landslagets EM-läger i Båstad, riktade Kosovare Asllani hård kritik mot Real Madrid

– Det är en miljö som inte är hälsosam. Det är inte bara jag, det är många spelare som har fått gå igenom mycket som inte jag tycker är okej. Det här säger jag för att jag bryr mig om klubben. Det var ett beslut jag var tvungen att ta, sa Asllani om sitt val att lämna den spanska klubben. 

Hon berättade vidare att hon tvingats spela skadad under tiden i Real Madrid. 

– Jag har inte fått hjälpen. Ledarteamet lyssnar inte på det medicinska teamet och till slut var det ett beslut jag blev tvungen att ta om jag ville ha en längre karriär. Det har blivit en ohälsosam och farlig miljö för spelare att vara i. 

Femte utlandsflytten för Asllani 

Flytten till Italien och Milan blir Kosovare Asllanis femte land som utlandsproffs, hon har tidigare spelat i USA, Frankrike, England och Spanien. 

Den gångna säsongen slutade Milan trea i ligan efter Juventus och Roma. Det innebär att det inte blir något spel i Champions League för Asllani nästa säsong.

TV: Rolfös fina gest – ger bort sina skor

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.