Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Öppnar för Zlatan tillbaka i landslaget

Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN
Foto: INSIDEFOTO / INSIDEFOTO/SIPA USA SIPA USA
Foto: INSIDEFOTO / INSIDEFOTO/SIPA USA SIPA USA

Zlatan Ibrahimovic, 39, har öppnat upp för en återkomst i landslaget.

Nu svarar förbundskapten Janne Andersson.

”Det känns naturligt att vi har någon form av kontakt framöver för att diskutera saken närmare”, skriver han i ett uttalande.

Det var i en intervju med Aftonbladet som anfallaren berättade att han om längtan efter landslaget.

– Så när du säger till mig: ”Saknar du landslaget?”. Yes. För jag vill vara i Friends arena, jag vill att det ska vara den gula muren eller den gula väggen eller vad vi nu kallar den. Man kommer ut, man har den gula tröjan och man ser att det är fullsatt... Om jag saknar det? Såklart. Den som inte saknar det – han har redan avslutat sin karriär. Och jag har inte avslutat min karriär, säger han till tidningen.

Han öppnar även för en comeback i Blågult, om Janne Andersson lyfter på luren och ringer till Italien.

– Jag hade svarat... ”Ge mig tid, jag ska tänka på det”. Men det måste komma från honom. För om han tror att jag är ett störobjekt – då är jag inte intresserad. Om han tror att jag kan bidra med något – då kommer jag att tänka på det.

”Finns gott om tid för det”

På onsdagen svarade förbundskaptenen på stjärnans nya besked.

”Jag har läst intervjun med Zlatan nu på morgonen. Först och främst är det roligt att höra att han saknar landslaget. Vad gäller frågan om spel i landslaget uppfattar jag det som att Zlatan nu uttalar sig på ett sätt han inte gjort tidigare. Det gör att det känns naturligt att vi har någon form av kontakt framöver för att diskutera saken närmare, nästa samling är först i mars så det finns gott om tid för det.”, skriver Andersson i ett uttalande.

Sverige har tre inplanerade landskamper i mars nästa år, varav två är VM-kvalmatcher.

Lämnade landslaget 2016

Ibrahimovic lämnade landslaget 2016 när Erik Hamrén var förbundskapten och har flera gånger tidigare hintat om en möjlig återkomst. Men han har även kritiserat Janne Andersson.

På tisdagskvällen tog 39-åringen emot sin tolfte guldboll som går till Sveriges bästa fotbollsspelare. 

– Stort tack. Jag tror att allt är möjligt bara man tror på det, lägger ner mycket tid och hårt jobb. Då är allt möjligt, det har jag bevisat ännu en gång, sa Zlatan Ibrahimovic i Fotbollsåret 2020 på TV4 och tillägnade fansen priset.

Ur arkivet: Zlatan Ibrahimovics attack på landslaget

https://www.instagram.com/p/CIAtfHinrFu/

Skulle du vilja se Zlatan i landslaget igen?

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.