Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Magdalena Erikssons nya titel med Chelsea

Magdalena Eriksson jublar efter Chelseas andra mål.
Foto: SAM MALLIA/SPP/SHUTTERSTOCK / SAM MALLIA/SPP/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK
Beth Maed och Magdalena Eriksson.
Foto: JOHN WALTON / STELLA PICTURES / PA
Magdalena Eriksson redo att lyfta bucklan.
Foto: Viaplay
Eriksson med tårar i ögonen.
Foto: Viaplay

Chelsea är FA-cupmästare.

Magdalena Eriksson fick lyfta bucklan efter en storseger i finalen mot Jonas Eidevalls Arsenal.

Sam Kerr blev tvåmålsskytt inför storpubliken.

– Vi gick in som underdogs och hade något att bevisa, säger Kerr till BBC.

Chelsea fick en riktig drömstart på finalen i FA-cupen på Wembley. Fran Kirby kom helt fri i den tredje minuten och placerade kyligt in 1-0 till Chelsea.

Tio minuter in i den andra halvleken utökade Chelsea sin ledning när Sam Kerr stod för sitt första fina avslut i matchen. Hon placerade in 2-0 intill den första stolpen och satte sedan spiken i kistan i den 78:e minuten.

Sam Kerr kom då fri och chippade bollen över Manuela Zinsberger i målet.

Chelsea vann FA-cupen

Chelsea vann FA-cupfinalen med 3-0 och lagkaptenen Magdalena Eriksson fick därmed lyfta bucklan. Det var en tårögd Eriksson som firade med sina lagkamrater när hon hade sträckt nävarna mot skyn med bucklan.

Jonna Andersson och Zecira Musovic blev också cupmästare men satt på bänken under hela finalen.

– En välförtjänt seger för Chelsea som också har kontroll över de här 90 minuterna, säger experten Johanna Frisk i Viaplay.

Sam Kerr njöt efter matchen.

– Jag tycker att vi förtjänade det, jag tycker att vi spelade riktigt bra. Precis som vi har gjort de senaste veckorna. Vi gick in som underdogs och hade något att bevisa så vi är euforiska, säger hon till BBC.

Kerr: ”Får betalt för det”

Kerr kommenterade också sina två snygga mål.

– Jag har betalt för att göra mål men vårt försvar var fantastiskt och det var en laginsats. Jag kan knappt hålla mig tills festen börjar.

Arsenals svenske tränare Jonas Eidevall får glädja sig åt att hans lag toppar WSL en poäng framför Chelsea efter åtta omgångar.

– Vi mår inte bra just nu. Det är en dålig insats från oss och det är något vi måste lära oss av. Just nu är det ingen bra känsla, säger Eidevall till BBC.

– Vi kan prestera mycket bättre än vi gjorde i dag. Självklart finns det flera anledningar till att vi inte presterar så bra och det är mitt jobb att hitta dem och lyckas korrigera dem.

Magdalena Erikssons kritik

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.