Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Hamrén klar: ”Viktigt att jag inte ändrar allt”

Erik Hamrén. Foto: BERTIL ERICSON/ TT NYHETSBYRÅN
Islands storstjärna Gylfi Sigurdsson, till vänster. Foto: BRYNJAR GUNNASRSON / AP TT NYHETSBYRÅN

Det har ryktats vara på gång under en längre tid. 

Nu står det helt klart: Erik Hamrén tar över som förbundskapten för Island.

Isländska fotbollsförbundet själva har presenterat svensken på Twitter.

Under tisdagen kom presenterade Erik Hamréns förra klubb, Mamelodi Sundowns, själva nyheten att deras general manager slutar och i stället tar över som förbundskapten för Island. 

”Vi meddelar att klubbens tränare Erik Hamrén har friats från sitt kontrakt för att ta över som förbundskapten för Islands landslag. Presidenten för Mamelodi Sundowns, Dr Patrice Motsepe, ledningen och teamet tackar Erik Hamrén och önskar honom lycka till i sin nya roll”, skrev de då i ett officiellt meddelande.

 

LÄS MER: Hamrén lämnar sin klubb – för Island 

Island har presenterat Hamrén

Erik Hamrén tog över det svenska landslaget efter Lars Lagerbäck. Under sina sju år som svensk förbundskapten, mellan 2009 och 2016, tog han Sverige till två EM-slutspel. Under samma period tränade Lars Lagerbäck det Isländska landslaget och tog dem sensationellt till EM i Frankrike 2016.

Sedan 2016 har Hamrén varit rådgivare för göteborgsklubben Örgryte IS och general manager för Mamelodi Sundowns.

Nu tar Erik Hamrén återigen över Lars Lagerbäcks gamla lag. Det isländska fotbollsförbundet presenterar Hamrén med den svenska hälsningen:

”Välkommen, Erik Hamrén”.

Erik Hamrén själv säger sig vara medveten om vilket arbete Lars Lagerbäck och hans efterträdare Heimir Hallgrímsson utfört och vill inte ändra för mycket.

– Jag kommer till ett nytt land och ett nytt lag. Det är viktigt att jag inte ändrar allt. De saker som har fungerat riktigt bra måste bibehållas, säger Erik Hamrén enligt isländska fotbolti.net.

– Mitt mål är att föra Island till ett tredje stort mästerskap. Vi kommer att arbeta hårt för att uppnå våra mål. Jag tror att vi kan göra det tillsammans.

Av isländska fotbollsförbundets presskonferens att döma ansluter inte Marcus Allbäck till ledarstaben, något som det tidigare ryktats om.

 

https://twitter.com/footballiceland/status/1027181741281366016
Annons:

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!